Gemeente Heerlen

Heerlen en Simpelveld stemmen in met plan aansluiting Binnenring op A76 Colleges van Heerlen en Simpelveld onderschrijven belang van aansluiting op hoofdwegen

De Colleges van de gemeenten Heerlen en Simpelveld hebben beiden ingestemd met het plan om de aansluiting van en naar Geleen op de A76 te realiseren. Rijkswaterstaat wil uiterlijk in 2010 de aansluitingen gerealiseerd hebben. Met de aansluiting van de Binnenring op de A76 ter hoogte van de Beersdalweg en de Imstenraderweg/Wijnstraat wordt straks meer gebruik gemaakt van de A76 en zodoende de N281 ontlast. Deze aansluiting maakt deel uit van het totale plan waarbij de Binnenring en Buitenring aansluiten op de hoofdwegen. De bedrijventerreinen en grote recreatieve voorzieningen zijn daarmee beter bereikbaar en dat komt de economische groei van de regio ten goede. En het sluipverkeer door wijken en dorpen vermindert.

Structuur van hoofdwegen straks compleet en aangesloten De gemeenten van Parkstad Limburg, de provincie Limburg en Rijkswaterstaat hebben een gezamenlijke visie vastgesteld op de inrichting van de hoofdwegen in Parkstad Limburg. Die hoofdwegen bestaan uit de A76 en de N281 en een goede aansluiting daarop van de Binnenring en de Buitenring.

Bestemmingsplan wijzigt
In het voorontwerp van het bestemmingsplan staat aangegeven hoe de aansluiting van de A76 met de Imstenraderweg/Wijnstraat wordt gemaakt. Daarvoor is het nodig het bestemmingsplan te wijzigen. In de directe omgeving is nu nog een bomenrij die als scheiding dient tussen de weg en het omringende landschap; er liggen weilanden en zijn er enkele agrarische bedrijven. Zuidoostelijk van de kruising ligt het bedrijventerrein Beitel Noord. Om de aansluiting te kunnen realiseren verschuift het talud aan beide zijden en wordt de beplanting verplaatst of gecompenseerd door ergens anders bomen en bebossing aan te planten. Op die plaats is de bestemming nu nog landbouw en dat wijzigt in het nieuwe bestemmingsplan deels in verkeer.

Bestemmingsplan inzien en uw mening geven
De officiële bekendmaking wordt eind augustus/begin september in het Weekblad Parkstad gepubliceerd. Vanaf dat moment ligt het bestemmingsplan 6 weken ter inzage en kunt u uw mening geven.

Gemeente Heerlen 19 augustus 2008
Afdeling Communicatie
Richard Pisters, 045-5604712
Algemeen persnummer: (045) 5604070
Persnummer buiten kantooruren: 06 - 30731041
e-mail: persvoorlichting@heerlen.nl


-----------------------


---- --