Ingezonden persbericht



---

Persbericht Amsterdam, 20 augustus 2008

Frans Weisz schrijft filmgeschiedenis met unieke trilogie OPNAMES `HAPPY END' VAN START

Eind augustus starten de opnames van de film `Happy End', het laatste deel in het unieke drieluik van regisseur Frans Weisz waar hij in 1989 mee van start ging. Na `Leedvermaak' (1989) en `Qui Vive' (2001) zal Weisz de trilogie voltooien met `Happy End' en schrijft daarmee Nederlandse filmgeschiedenis: drie films over dezelfde familie met een identieke en indrukwekkende cast, gemaakt over een tijdsbestek van meer dan twintig jaar.

Regisseur Frans Weisz: "Het is voor mij meer dan een film. Het is het leven zelf."

Happy End wordt geproduceerd door Hans de Weers namens Eyeworks Film & TV Drama, in samenwerking met het Nederlands Fonds voor de Film, Suppletieregeling, CoBOfonds en het Stimuleringsfonds. De film wordt voorjaar 2009 uitgebracht in de bioscoop door Benelux Film Distributors.

`Happy End' gaat verder waar 18 jaar geleden `Qui Vive', de vorige film in de reeks, ophield. Toen werd Isaac geboren, als verrassende zoon van Simon en Dory. Nu viert hij bijna zijn 18e verjaardag. De oude Simon is op sterven na dood. Er treedt een nieuwe generatie op de voorgrond van de veel geplaagde Joodse familie, die de sporen van WO II maar niet uit hun onderlinge relaties verbannen krijgt.

Het scenario is net als de voorgaande delen geschreven door Judith Herzberg. Herzberg schrijft niet alleen filmscenario's maar ook gedichten, reisverslagen, essays en toneelstukken. In 1997 ontving zij voor haar poëzie oeuvre de P.C. Hooftprijs.

De indrukwekkende cast van de trilogie bestaat uit Pierre Bokma, Kitty Courbois, Catherine ten Bruggencate, Edwin de Vries, Annet Nieuwenhuijzen, Marjon Brandsma, Peter Oosthoek, Rijk de Gooijer, Sigrid Koetse, Ingeborg Loedeman. De jeugd wordt vertegenwoordigd door Jip Loots, Sophie van Winden en Géza Weisz.



Ingezonden persbericht