Provincie Limburg

Persberichten

54.000,- voor twee monumenten in Roermond
De Kepelse Meule en het monumentale orgel van de Munsterkerk beide in Roermond ontvangen van de Provincie Limburg samen 54.000,- ten behoeve van restauratiewerkzaamheden. Daartoe hebben Gedeputeerde Staten gisteren besloten.

Voor de restauratie van de Kepelse Meule wordt 25.000,- beschikbaar gesteld. De Kepelse Meule is een rijksmonument. Na de restauratie zal de voormalige windmolen worden opengesteld voor educatieve en toeristische doeleinden. Het project maakt deel uit van het grotere project voor de Roermondse wijk De Kapel. Met de restauratie en openstelling van een aantal monumenten wil men deze wijk weer de levendigheid teruggeven die zij ten tijde van de bedevaarten naar de Kapel in t Zand kende. De Rijksdienst voor Archeologie Cultuurlandschap en Monumenten (RACM) en de gemeente Roermond hebben eveneens een subsidie toegekend voor de restauratie van de Kepelse Meule.

Voor de restauratie van het monumentale orgel in de Munsterkerk in Roermond hebben Gedeputeerde Staten ruim 29.000,- beschikbaar gesteld. Het zogenoemde Franssen orgel is evenals de Munsterkerk een rijksmonument. Na restauratie en renovatie van het orgel zal met orgelconcerten en orgelspel tijdens de openstelling van de kerk, de aandacht op dit gerestaureerde bijzondere orgel worden gevestigd. Ook voor deze restauratie hebben de RACM en de gemeente Roermond een subsidie toegekend.

20-8-2008 08:58