Haal een Chinees in huis

20/08/2008 09:20

Nyenrode Business Universiteit

Nyenrode en International Top Talent starten programma voor Chinese young professionals

Haal een Chinees in huis

Steeds meer bedrijven in Nederland kampen met personeelstekorten, met name in de technische beroepen. Met het oog daarop lanceren het Nyenrode Europe China Institute en internationaal HR bureau International Top Talent (ITT) dit najaar het Nyenrode ITT Professionals Program. Hoogopgeleide young professionals uit China doen tijdens dit programma een jaar werkervaring op bij Nederlandse bedrijven en volgen daarnaast een opleiding aan de Nyenrode Business Universiteit. Focus van het programma ligt op het versterken van soft skills en persoonlijke vaardigheden van de Chinese deelnemers; onontbeerlijk voor het werken in een westerse onderneming.

Ondanks de tekorten op de arbeidsmarkt lijken veel HR managers in Nederland nog steeds huiverig te zijn om "een Chinees in huis te halen". Chinezen staan weliswaar bekend als harde werkers, maar hoe staat het met hun assertieve leiderschapskwaliteiten, hun inventiviteit of hun Engelse taalvaardigheid? En stelen ze straks niet onze technologie? Om bedrijven af te helpen van hun koudwatervrees voor Chinezen, hebben het Nyenrode Europe China Institute en International Top Talent samen het Professionals Programme ontwikkeld. Als de Chinese kandidaat bevalt, kan dat leiden tot een langere arbeidsrelatie met het betreffende bedrijf. Ook kunnen bedrijven het programma gebruiken om Chinese kandidaten kennis te laten maken met de bedrijfscultuur in Nederland, om hen zodoende later effectiever aan het werk te kunnen zetten in China.

Over het Nyenrode Europe China Institute

Nyenrode Europe China Institute is een kennis autoriteit in Nederland op het gebied van zakendoen in en met China. Het unieke van het China Instituut is dat het samen met partners een enorm Chinees netwerk tot haar beschikking heeft. Juist deze combinatie van een kwalitatief sterk Chinees netwerk, de academische en onafhankelijke inbedding en de combinatie van de drie peilers (onderzoek,opleiding en business) maakt het instituut zo uniek in Nederland.

Over International Top Talent

International Top Talent is opgezet door twee jonge vrouwelijke ondernemers uit Amsterdam, en haalt sinds eind 2007 technische professionals uit onder andere China naar Nederland. Het bedrijf is gevestigd in zowel Nederland als China.