Ingezonden persbericht


Persbericht

Kodak introduceert nieuwe Ultra Zoom Digitale Camera in de Kodak EasyShare Z-serie

Veelzijdige lens, beeldstabilisator en Smart Capture zorgen voor heldere, in-focus foto s

Bunschoten, 20 augustus 2008 Eastman Kodak Company (NYSE:EK) kondigt de nieuwste aanwinst uit de Z-serie digitale camera s aan, de Kodak EasyShare Z1015 IS. Met deze nieuwe camera heeft de consument nog meer controle over het nemen van foto s onder verschillende lichtcondities en afstanden. De Kodak EasyShare Z1015 IS digitale camera biedt maximale veelzijdigheid voor de serieuze fotograaf die zowel foto s op afstand wil maken als landschappen met een groothoeklens. De camera bevat Kodak s innovatieve Smart Capture functie, een technologie waarbij de camera automatisch de instellingen aanpast voor de perfecte foto in praktisch iedere omgeving.

Deze nieuwste toevoeging aan de EasyShare familie maakt het voor consumenten mogelijk met weinig inspanning heldere foto s te maken, zegt John Blake, general manager Digital Capture and Devices, Vice President, Eastman Kodak Company. De veelzijdige lens, gecombineerd met onze exclusieve Smart Capture technologie zorgt ervoor dat consumenten geweldige foto s kunnen maken of het nu dag of nacht is, close-up of landschap de camera denkt mee.

Kodak EasyShare Z1015 IS digitale camera

De Kodak EasyShare Z1015 IS digitale camera biedt een reeks professionele functies voor de consument die een geavanceerde camera zoekt met een veelzijdige lens en de beste click-to-capture snelheid*. De Z1015 IS is compact, betaalbaar en gebruiksvriendelijk. De camera is ontworpen voor de consument die meer uit zijn foto s wilt halen.


· Heldere zoom, duidelijke beelden dankzij de 15X Schneider Kreuznach Variogon optische zoomlens met beeldstabilisatie


· Prachtige beelden in de kleine ruimtes of van spectaculaire landschappen met de f/2.8 28mm groothoeklens


· Reken op een geweldige foto in praktisch iedere omgeving met Kodak s innovatieve Smart Capture functie die de omgeving herkent en de instellingen hier automatisch op aanpast


· Maak prachtige actiefoto s zonder vertraging dankzij de beste* click-to-capture snelheid (

· Maak gedetailleerde foto s, zelfs in donkere omstandigheden, of actiesituaties met hoge ISO-waarden (tot maximaal 6400**)


· Neem prachtige HD-foto s en video s en bekijk deze op een HDTV met de optionele Kodak EasyShare HDTV dock


· Wees creatief met geavanceerde instellingen waaronder programma, lensopening, sluiterprioriteit en volledig manuele modus (PASM)

*

Met 15x optische zoom, digitale camera s met beeldstabilisator vanaf november

**

ISO 6400 beschikbaar bij 3.1MP-instelling of minder

Beschikbaarheid

De Kodak EasyShare Z1015 IS digitale camera is vanaf oktober 2008 beschikbaar.

###

Voor meer informatie:

Pride PR

Jessica van Rijswick

Telefoon: +31 (0)71 568 00 28

e-mail: jessica@pridepr.nl

Voor beeldmateriaal:

ftp://pridepr.inventeers.nl/

user name: ftpuser

password: prideftp

Bestandsnaam: Kodak Z1015 IS

Over het KODAK EASYSHARE systeem

Kodak gaat door met het uitbrengen van nieuwe baanbrekende toepassingen voor het bekroonde KODAK EASYSHARE-systeem voor digitale fotografie, waarmee de digitale fotografie-ervaring voor consumenten wereldwijd vergroot. Het EASYSHARE systeem bestaat uit digitale camera's, fotolijsten, snapshot printers, online services, software, inkjetprinters en accessoires, voor het moeiteloos maken, ordenen, delen en afdrukken van hoogwaardige digitale foto's. Alle KODAK EASYSHARE producten die vandaag zijn geïntroduceerd bevatten de laatste versie 7 van de KODAK EASYSHARE software die een serie van verbeteringen biedt om consumenten te helpen bij het vinden, creëren en delen van foto s. De softwareversie 7 biedt direct toegang tot de KODAK Gallery, wat het gemakkelijk maakt foto s online in albums op te slaan. De nieuwe KODAK EASYSHARE software versie 7 kan gratis gedownload worden. Meer informatie over KODAK EASYSHARE-producten vindt u op www.kodak.nl

Over Eastman Kodak Company

Kodak is wereldwijd de leidende vernieuwer op het gebied van imaging. Kodak helpt consumenten, bedrijven, en creatieve professionals te ontdekken hoe foto s en prints hun leven kunnen verrijken.

Meer informatie over Kodak (NYSE: EK) kunt u vinden op www.kodak.com of op onze blog 1000words.kodak.com, PluggedIn.kodak.com en GrowYourBiz.kodak.com