Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 20 augustus 2008

Theaterproducenten adopteren drie M-Lab producties

Drie nieuwe Nederlandse muziektheatervoorstellingen die M-Lab het afgelopen jaar produceerde, worden doorontwikkeld door Nederlandse theaterproducenten. 169 huis van Eva K. Mathijssen en Arto Boyadijan wordt opgepakt door Stage Entertainment, IMPACT van Daniël Cohen en Hilmar Leujes door Jacques Senf en Bingo! van Clark Accord en Orville Breeveld door Barbara Martijn in samenwerking met George Visser van Mojo Theater.

M-Lab, laboratorium voor muziektheater, opende in september 2007 haar deuren met als doel Nederlands muziektheaterrepertoire te ontwikkelen en commerciële producenten hiervoor te interesseren. Het productiehuis bracht het afgelopen seizoen acht producties op de planken, waarvan zes nieuwe stukken. M-Lab is verheugd dat drie van haar zes producties worden doorontwikkeld voor het grote publiek.

Ook het komende theaterseizoen gaat M-Lab door met de ontwikkeling van nieuwe Nederlands muziektheaterrepertoire. In november staat in het theater in Amsterdam Noord Colors op het programma; een dansvoorstelling van vier jonge choreografen. In december wordt De Gebroeders Leeuwenhart opnieuw gespeeld. De familiemusical wordt na het succes van vorig jaar verder ontwikkeld door hetzelfde creatieve team met o.a. Dick van den Heuvel (script), Jurrian van Dongen (liedteksten) en Tjeerd Oosterhuis (muziek). Ook staat een nieuwe musical van Harry Koning (Camille) en Hans Sleurink geprogrammeerd.

www.m-lab.nl

M-Lab, naar een idee van Janine en Joop van den Ende, krijgt steun van de gemeente Amsterdam/Amsterdam Topstad en van de VandenEnde Foundation.