Ingezonden persbericht


GAME, SET, MATCH? EA WERKT AAN EEN NIEUWE TENNISGAME

Compleet nieuwe EA SPORTS-serie maakt zich op voor Grand Slam-overwinning

SCHIPHOL-RIJK 20 augustus 2008 Electronic Arts Inc. (Nasdaq: ERTS) heeft vandaag bekendgemaakt dat EA Canada (Vancouver) momenteel een nieuwe tennisgame ontwikkelt voor het merk EA SPORTS". De tennisgame wordt in 2009 uitgebracht voor de Wii", maar zal daarna ook voor andere platforms beschikbaar zijn. Dit spel is de eerste EA SPORTS-game die gebruikmaakt van de Wii MotionPlus"-accessoire van Nintendo, die nog op de markt moet komen. Door deze uitbreiding te koppelen aan de Wii-afstandsbediening, ontstaat een betere nauwkeurigheid en een snellere reactie.

"We willen het EA SPORTS-merk uitbreiden en sportfans wereldwijd laten genieten van nieuwe interactieve ervaringen. De hernieuwde populariteit van de tennissport bood ons een prachtige gelegenheid", zegt Peter Moore, president van EA SPORTS. "De nieuwe tennis-serie zal eerst worden uitgebracht voor het Wii-systeem. Fans kunnen meteen de baan op en als echte kampioenen actie, spanning en drama ervaren in legendarische wedstrijden, zoals de Wimbledon-finale van vorige maand."

In deze levensechte EA SPORTS-game is de druk en spanning voelbaar alsof je zelf op de beste tennisbanen van de wereld staat: de game bevat dan ook als enige de All England Lawn Tennis Club, de thuisbasis van The Championships op Wimbledon. Gamers kunnen het tegen elkaar opnemen als de beste tennisspelers uit het verleden en heden in deze vernieuwende EA SPORTS-tennisgame, met een ongekende controle over de bal en flitsende acties op de baan.

Bezoek voor meer informatie www.easports.com/tennis. ESRB- en PEGI-classificatie nog niet beschikbaar.

EA SPORTS" is het grootste softwaremerk ter wereld op het gebied van interactieve sportgames, met kaskrakers en franchises zoals Madden NFL Football, FIFA, NHL® Hockey, NBA LIVE basketball, NCAA® Football, Tiger Woods PGA TOUR®, en NASCAR®-racing.

###

Info over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTSTM, EATM, EA SPORTS Freestyle TM en POGOTM. In het boekjaar 2008 registreerde EA 3,67 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 27 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. EA's homepage en online gamesite zijn te vinden op www.electronicarts.nl. Ga voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten naar http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS Freestyle en POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. De Wimbledon Championships, de All England Lawn Tennis Club, John Madden, NFL, FIFA, FIBA, NBA, NCAA, Tiger Woods, PGA TOUR en NASCAR zijn handelsmerken van hun respectieve eigenaren en worden gebruikt met toestemming. Wii is een handelsmerk van Nintendo.

Perscontact:

Eline Mellink & Robbert Minderhoud

Pride PR voor Electronic Arts

+31 71 568 00 28

ea@pridepr.nl