Ingezonden persbericht


Vier op vijf kinderen eten onvoldoende groente en fruit

Nieuw: Knorr Vie Kidz, een natuurlijke en verantwoorde aanvulling

Rotterdam, 20 augustus 2008 - Onderzoek wijst uit dat vier op de vijf kinderen niet genoeg groente en fruit eten*. Om ouders een steuntje in de rug te geven, introduceert Knorr een nieuw gecombineerd groente- en fruitdrankje speciaal voor kinderen: Vie Kidz. Dit nieuwe drankje bevat 50% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente en fruit en is zo een natuurlijke en verantwoorde aanvulling op een gezond eetpatroon.

Smaak van kinderen
De richtlijn van het Voedingscentrum om dagelijks 200 gram groente en twee stuks fruit te eten, is bij de meeste mensen wel bekend. Hoewel mensen de intentie hebben zich aan deze richtlijn te houden, blijkt het in de praktijk moeilijk te zijn om iedere dag deze hoeveelheden ook daadwerkelijk te nuttigen. Voor kinderen is deze doelstelling misschien nog wel moeilijker te halen. De meeste kinderen zijn niet dol op het ontdekken van nieuwe smaken. Pas na zo'n tien keer proeven, raak je vertrouwd met een smaak. Zoet is de eerste en enige smaak die elk kind vanaf de geboorte direct bevalt. Bitter daarentegen - een smaak die vaak in groente aanwezig is - is een moeilijkere smaak en wordt vaak pas op latere leeftijd gewaardeerd. Aan ouders de schone taak om balans te brengen tussen aan de ene kant de smaakpapillen van hun kinderen en aan de andere kant de richtlijnen voor gezonde voeding.

Aanvulling op gezond eten
Knorr Vie Kidz is een nieuw groente- en fruitdrankje, waarvan de zachte smaak speciaal is afgestemd op de smaak van kinderen. Het kan gebruikt worden als tussendoortje dat gezond, lekker en praktisch is. Het drankje helpt ouders de dagelijkse doelstelling van 200 gram groente en twee stuks fruit te behalen, die hun kinderen nodig hebben voor een gebalanceerde voeding. Vie Kidz is nadrukkelijk niet bestemd om fruit en groente te vervangen, maar is bedoeld als aanvulling of extraatje bovenop de normale consumptie van groente en fruit. Het is handig op die dagen dat een kind niet voldoende groente en fruit binnenkrijgt. Bijvoorbeeld in fases waarin een kind pertinent weigert om groente en fruit (in de gewenste hoeveelheden) te eten en er een ware strijd plaatsvindt aan de eettafel. Er zijn talloze momenten waarop Vie Kidz ouders een gezonde ondersteuning kan bieden en de fruit- én groenteconsumptie kan verhogen.

Knorr Vie Kidz bevat 100% natuurlijke ingrediënten en geen toegevoegde suikers en conserveermiddelen. Dankzij een speciaal productieproces bevat elk flesje Knorr Vie Kidz van 100 ml 100 gram vers fruit en 100 gram verse groenten, dus 50% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid.

Knorr Vie Kidz is in alle grote supermarktketens verkrijgbaar in twee smaken:
- Perzik-Banaan-Pompoen;

- Banaan-Passievrucht-Wortel.

De adviesprijs is ¤ 1.99 voor een verpakking met drie Vie Kidz.

Knorr Vie Kidz:

* samenstelling op basis van minstens 100 gram groente en 100 gram fruit;
* voorziet in 50% van de dagelijkse behoefte aan groente en fruit;
* een product met een zachte smaak en een aangename textuur (zonder stukjes), speciaal aangepast aan de smaak van kinderen;
* 100% natuurlijke ingrediënten, geen toegevoegde suikers en conserveermiddelen, van nature rijk aan vitamine C (50% van de ADH);
* draagt het Ik Kies Bewust-logo; dit logo helpt de consument een bewuste keuze te maken voor producten met een gezondere samenstelling;
* twee smaken: Perzik-Banaan-Pompoen en Banaan-Passievrucht-Wortel. Groentestrijd
In het najaar loopt de Grote Groentestrijd actie. Om het consumeren van groente en fruit te stimuleren, komt er een internetforum waarop ouders kennis en ervaring kunnen delen. Knorr Vie Kidz roept ouders op om hun beste tips en trucs toe te sturen die ervoor zorgen dat kinderen meer en vaker groente en fruit eten. Voor meer informatie, zie de site www.degrotegroentestrijd.nl die vanaf 25 augustus live gaat.


* Studie Pro-Children onder 13.000 kinderen, leeftijd 6-12 jaar door Yngve et al., 2005 in Oostenrijk, België, Denemarken, Spanje, IJsland, Noorwegen, Nederland, Portugal en Zweden. Voor meer informatie, zie het document met achtergrondinformatie.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht