Gemeente Noordwijk

P E R S B E R I CHT

Lisse, 20 augustus 2008

ISD: Nieuwe overeenkomsten voor Hulp bij het Huishouden

De ISD Bollenstreek werkt samen met de gemeente Katwijk aan nieuwe overeenkomsten voor de Hulp bij het Huishouden. De Europese aanbesteding hiervoor is gestart. De nieuwe overeenkomsten gaan in op 1 januari 2009.

De ISD Bollenstreek voert sinds 1 januari 2007 voor de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen de Hulp bij het Huishouden uit. Het bestuur van de ISD heeft besloten de huidige overeenkomsten met de zorgaanbieders niet te verlengen. Per 1 januari 2009 worden nieuwe overeenkomsten afgesloten. De ISD wil dat de dienstverlening voor de Hulp bij het Huishouden verbeterd. Dit in het belang van de burgers die de hulp bij het huishouden nodig hebben.

De ISD vindt dat haar klanten goed en op tijd de toegezegde hulp bij het huishouden moeten krijgen. Op basis van de ervaringen van het afgelopen jaar is besloten om vanaf 1 januari 2009 te gaan werken met het zorgveilingmodel. Het zorgveilingmodel is een systeem waar de gemeente Spijkenisse positieve ervaringen mee heeft. Voordeel van het zorgveilingmodel is snel en goed leveren van de hulp aan de klant. Daarnaast kunnen niet alleen de grote zorgaanbieders meedoen, maar ook de kleine en lokale zorgaanbieders. Het niet op tijd kunnen leveren van hulp mag dan niet meer plaatsvinden.

Eind 2008 worden de burgers uitgebreid geïnformeerd over de nieuwe afspraken en de werkwijze per
1 januari 2009.

De ISD is de aanbestedende partij en voert samen met de gemeente Katwijk de aanbesteding uit voor de ISD-gemeenten en Katwijk. Het bestek voor de Hulp bij het Huishouden staat vanaf 15 augustus 2008 op de aanbestedingskalender (www. aanbestedingskalender.nl) . Zorgaanbieders die interesse hebben kunnen op deze site het bestek vinden. Op 3 september vindt er voor de zorgaanbieders een informatiebijeenkomst plaats. In het bestek staat hoe zorgaanbieders zich hiervoor kunnen aanmelden.