Gemeente Bolsward


Nieuws
11-08-08

Simmerwike in Bolsward


De Elfstedenstad Bolsward maakt zich op voor het culturele evenement van het jaar: de Simmerwike. Van woensdag 20 t/m zaterdag 23 augustus kan menig muziek-, sport- en cultuurliefhebber van 14:00 tot middernacht het hart ophalen in de binnenstad. Het programma voor deze dagen vindt u op http://www.simmerwike.nl

Toegang is gratis en de organisatie wil ervoor zorgen dat de bruggen 's nachts na het evenement, nog een keer draaien voor mensen die met de boot naar het evenement zijn gekomen.

Muziek op het Kruiswater

Het Kruiswater is het hart van de manifestatie. Daar ligt het grootste ponton van Friesland waarop diverse bands gedurende vier dagen optredens verzorgen. Van o.a.: Denise Rivera, tribute Dire Straits Band(UK) tribute UB40 band(UK) tot de band Diep Triest: voor elk wat wils. Bezoekers van het evenement kunnen in de stad rondlopen, terwijl op straat van alles te zien is, vanuit sommige kleine hofjes muziek klinkt en alle musea hebben de deuren geopend. In de Broerekerk is een fototentoonstelling die oude beelden laat zien van de stad. Er zijn diverse watersportactiviteiten en ook bij de sloepenshow verwacht de organisatie veel bootliefhebbers.

Oerol-directeur geeft advies

Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat de Bolswarder Simmerwike wordt georganiseerd. "We hebben advies gehad van Joop Mulder, directeur van het Oerol-festival, hoe we dit evenement de komende jaren kunnen uitbouwen tot dé culturele manifestatie van onze stad en misschien wel van Friesland na Oerol", vertelt Simon Hottentot, bestuursvoorzitter van de Simmerwike-organisatie. De basis is er: het bedrijfsleven, culturele organisaties en de gemeente hebben de handen ineen geslagen, zowel organisatorisch als financieel. "We hebben zoveel moois in deze stad, dat moeten we tenminste één keer per jaar onder de aandacht brengen."

Cultuurhistorie langs de A7

Ook Menno Brandsma, bestuurslid van de Simmerwike-organisatie denkt dat met dit evenement op een bijzondere manier het cultuurgoed van Bolsward gepromoot wordt. Hij refereert bovendien aan de ligging en bereikbaarheid van de stad: "Bolsward is de eerste stad die je tegenkomt als je van de Afsluitdijk Friesland binnenrijdt, de A7 ligt praktisch aan het Kruiswater en de stad ligt te midden van een prima waterinfrastructuur. Alle voorwaarden zijn aanwezig om er weer een geslaagde manifestatie van te maken."

feed