Freecom en Apple Europe ontwikkelen 'multi colour' harde schijf


RIJSWIJK, 20080820 -- Freecom introduceert vandaag een gekleurde mobiele harde schijf, speciaal ontwikkelt voor de Mac-markt; de ToughDrive Custom Special Edition. "Uit de samenwerking met Apple Europe werd al snel het `multi colour sleeve concept' geboren zodat Mac-gebruikers randapparatuur nog beter kunnen afstemmen op hun Apple-product en `kleurrijke' levensstijl", vertelt Christian Dijkhof, Apple specialist van Freecom.

Naast stootvast en volledig mobiel met hoge opslagcapaciteiten kan er voor deze harde schijf zelf een kleur gekozen worden of een persoonlijk ontwerp worden gemaakt. Het werkt eenvoudig en vernuftig; verwissel de siliconen `sleeve' voor een andere kleur of ontwerp zelf een inlaykaart, schuif `m onder de transparante zacht siliconen behuizing en creëer zo in een handomdraai een unieke harde schijf.

De ToughDrive Custom SE staat er gekleurd op, want hij wordt geleverd met zes verschillende gekleurde siliconenhoezen, zodat de schijf in een handomdraai weer een andere `look' krijgt. Er is keus uit roze, turquois, lichtgrijs, rood, blauw en zwart. En om de creativiteit verder te prikkelen, worden er ook vier kant-en-klare inlaykaarten en verschillende sjablonen meegeleverd.

Door de zacht siliconen behuizing én ingebouwd anti-shock mechanisme - wat bij een val fungeert als bumper/schokbreker - overleeft dit gekleurde opslagwondertje ook met gemak een val van 2 meter hoogte! Zo zijn waardevolle gegevens altijd en overal veilig. In de studio, onderweg of gewoon thuis.

Volledig mobiel is de nieuwe ToughDrive Custom SE zeker, want naast de geïntegreerde USB-kabel is een aparte stroomvoeding niet nodig. Hij krijgt zijn `power' gewoon via de aansluitkabel. De ToughDrive Custom SE heeft een capaciteit van 250, 320 en zelfs 500GB.

De ToughDrive Custom Special Edition is nu vanaf ¤ 129,99 (250GB) exclusief verkrijgbaar bij Apple online (www.apple.com/euro/store/) en in de Apple-winkels in heel Europa tot en met december 2008. De ToughDrive Custom SE wordt geleverd met geïntegreerde USB 2.0-kabel, 6 gekleurde `sleeves' en twee jaar fabrieksgarantie met gratis helpdesk-support.