OVUM - Onderzoek Tevredenheid Netwerkprestatietools


AMSTERDAM, 20080820 -- Uit een onderzoek dat in juni 2008 werd uitgevoerd onder 150 grote ondernemingen in Noord-Amerika en Europa door analyse- en adviesbedrijf Ovum bleek dat minder dan 50% van deze bedrijven hun tools de kwalificatie `goed' geven bij het behouden van een groot prestatievermogen van applicaties op hun bedrijfsnetwerken. 78% zei echter dat een prestatieachteruitgang van applicaties op het netwerk een ernstige of enorme impact op hun bedrijf zou hebben.

Uit het onderzoek bleek dat men met betrekking tot netwerkprestatietools het meest tevreden is over bedrijfssoftwareapplicaties (45%), gevolgd door spraakgestuurde applicaties (39%) en videovergaderen (31%).

"Deze resultaten duiden erop dat de huidige benadering enkele aanzienlijke beperkingen heeft", zei Peter Hall, hoofdanalist in de Enterprise Practice van Ovum en medeauteur van het rapport.

Uit het onderzoek bleek ook dat als gevolg daarvan tussen de 65% en 80% van de respondenten mogelijk bereid is netwerkserviceproviders meer te betalen om de applicatieoptimalisatie te verbeteren. Zij hadden de meeste interesse in:

het verbeteren van de servicekwaliteit om prestatievermogen van bedrijfskritische applicaties te garanderen.

versnellingstechnologieën om het gebruik van WAN-bandbreedte en vertragingsbeperkingen voor bedrijfskritieke applicaties te verminderen.

Bovendien zei meer dan 53,5% van de respondenten dat ze derden inschakelen of overwegen in te schakelen voor het bewaken en optimaliseren van het prestatievermogen.

Hall: "Uit het onderzoek blijkt de kritieke rol van bedrijfsnetwerken in de gezondheid van de onderneming en het voordeel voor ondernemingen van het aannemen van beheerde services voor de netwerkoptimalisatie van applicaties en constante bewaking van het netwerk- en applicatieprestatievermogen."

Ipanema Technologies, marktleider in applicatieverkeersbeheersystemen voor wide area networks (WAN), gaf opdracht voor het onderzoek, hoewel Ovum een independence charter heeft en het rapport de zienswijzen van Ovum weergeeft.

"Voor veel organisaties zijn de prestatiebeheertools die ze gebruiken gewoonweg niet goed genoeg. Wanneer je nagaat dat het overgrote deel van de bedrijven heeft aangegeven dat het prestatievermogen van applicaties op het netwerk kritiek is voor hun bedrijfsactiviteiten, is het duidelijk dat applicatieverkeer op een veel proactievere en dynamischere manier moet worden beheerd", zei Béatrice Durand, Marketing Director, Ipanema Technologies. "De cijfers laten ook de kans voor serviceproviders zien om waarde toe te voegen door verkeersbeheer en optimalisatieservices voor applicaties op een netwerk te leveren."

Ovum voerde het onderzoek uit onder senior IT-ers in 150 grote ondernemingen in Noord-Amerika en Europa met minimaal 3000 werknemers (meer dan 1/3 had 10.000 werknemers) om deze uitdagingen op te sporen. Een on-demand webcast met Hall van Ovum die de resultaten presenteert, is te bekijken op: www.ipanematech.com/emailing/OVUM2008/Ovum_ipanema.html. Bovendien is een exemplaar van het volledige rapport te verkrijgen via www.ipanematech.com/eInvitations/ovum-report-2008.


Over Ovum (www.ovum.com)
Ovum is een wereldwijd opererend advies- en consultancybedrijf. De voornaamste activiteit is het leveren van waardetoevoegende adviesdiensten en consultancydiensten aan vaste en projectklanten. Het bedrijf fungeert als een gerespecteerde en vertrouwde bron van bedrijfstakgegevens, -kennis en -expertise over de commerciële invloed van technologische, regelgevings- en marktwijzigingen. Ovum houdt zich bezig met continu onderzoek en bedrijfstakanalyse om de marktdynamiek te bepalen in de sectoren waarin het bedrijf is gespecialiseerd.

Ovum heeft langdurige relaties ontwikkeld met vele bedrijfsklanten, waaronder grote internationale bedrijven die aantrekkelijk zijn voor investeerders, zoals Alcatel-Lucent, AT&T, BT, Cable & Wireless, Cisco Systems, Deutsche Telekom, Fujitsu, HP, IBM, Microsoft, Telstra en Vodafone. Ovum maakt deel uit van de Datamonitor Group.

Over Ipanema Technologies (www.ipanematech.com)
Ipenema ontwikkelt en verkoopt geavanceerde oplossingen voor applicatieverkeersbeheer waarmee ondernemingen automatisch het netwerk op een lijn kunnen brengen met hun bedrijfsdoelen. Het Ipanema Systeem is speciaal gemaakt voor alle Wide Area Networks (WAN), zowel binnenlands als internationaal, voor telecomoperators en netwerkserviceproviders. Applicatieprestatiebeheer wordt geleverd door het integreren van de functies van Zichtbaarheid, Optimalisatie, Versnelling en applicatiebeheer op het netwerk. Door middel van het SALSA-platform (Scalable Application Level Service Architecture) kunnen telecom- en netwerkproviders herhaalbare waardetoevoegende diensten die zijn gericht op applicaties creëren met de laagst mogelijke Total Cost of Ownership (TCO). Veel grote telecomproviders en grote multinationals in alle marktsegmenten, zoals het bankwezen en financiën, de publieke sector, energiebedrijven, farmaceutische bedrijven, automotive, IT enzovoorts maken gebruiken van de diensten van Ipanema. Ga voor meer informatie naar www.ipanematech.com





Ingezonden persbericht