ProRail

Persbericht

07-08-2008

Zesde en laatste betonstort spoorviaduct Houten centrum

Op woensdag 20 augustus vindt de zesde en laatste betonstort plaats voor de aanleg van het spoorviaduct in het centrum van Houten. Hierna is het betonwerk voor het westelijke deel van het viaduct grotendeels gereed. Het te storten deel bevindt zich ter hoogte van het cultuurcentrum aan De Slinger. Het benodigde beton wordt met betonmixers via De Slinger aangevoerd.

Na de laatste grote betonstort vinden er nog restwerkzaamheden plaats aan de onderbouw van het viaduct. Indien dit restwerk gereed is, wordt het viaduct opgeleverd aan de bovenbouwaannemer. Deze zal op zijn beurt aan de slag gaan met het plaatsen van rails en leidingen, zodat medio november de treinen richting âs-Hertogenbosch over het nieuwe spoorviaduct kunnen rijden. Het spoorviaduct is onderdeel van de toekomstige viersporigheid in Houten welke eind 2010 gereed is.

Â

Heiwerk

In de week van 18 tot en met 22 augustus wordt, tussen het tijdelijke perron aan de westzijde van het spoor en de parkeergarage achter het gemeentehuis, een dertiental palen geheid. De palen dienen als fundering voor het toekomstige geluidsscherm langs het spoor.

Â

Overlast

De af- een aanrijdende betonmixers kunnen enige overlast veroorzaken voor omwonenden, bezoekers en weggebruikers. Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer veilig te laten verlopen en bij aanvang en uitloop van de basisschool rijdt er geen bouwverkeer. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd tijdens de reguliere werktijden van 07.00 â 19.00 uur.

Voor het lossen van de funderingspalen voor de heiwerkzaamheden zal het trottoir bij de parkeergarage af en toe gestremd zijn.

Â

Meer informatie

Voor meer informatie over de spoorwerkzaamheden, zie de website: www.prorail.nl/randstadspoor. Indien er vragen en/of klachten zijn over de werkzaamheden van ProRail in Houten, mail dan publiekszaken @ houten.nl, of bel naar het Meldpunt Openbare Ruimte in Houten op 0800 3990 000.