Stadsdeel Amsterdam-Noord

Feestelijke onthulling Kunstwerk Parlevinker

Op woensdag 20 augustus 2008 om 15.30 uur onthult portefeuillehouder Chris de Wild Propitius het Kunstwerk van Marieke Hunze aan Parlevinker in de Banne Noord.

Dit kunstwerk bestaat uit een aantal mozaïekbanken. Het is tot stand gekomen door samenwerking tussen kunstenares Marieke Hunze en diverse groepen en organisaties uit de buurt. Zij hebben samen het kunstwerk gemaakt en willen ook verantwoordelijkheid nemen voor het beheer. Daarmee is dit kunstwerk een voorbeeld van community art: de buurt heeft meegeholpen aan het ontwerp en de uitvoering en krijgt een rol in het beheer.

Green Rhytm en de brassband van Jongerencentrum Scorpio verzorgen de muziek tijdens de onthulling. De betrokken organisaties ondertekenen die middag een intentieverklaring om het beheer van het kunstwerk te regelen.

De realisatie van dit bijzondere kunstwerk is mogelijk gemaakt door stadsdeel Amsterdam-Noord. Het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Ymere, Eigen Haard, Rochdale en Stadgenoot (Het Oosten, AWV) leverden ook een bijdrage.

Het stadsdeel nodigt buurtbewoners en andere belangstellenden van harte uit de onthulling bij te wonen. Zij kunnen zich aanmelden via visser@solid-amsterdam.nl.
Het programma wordt rond 16.30 uur afgesloten met een drankje in Buurtcentrum De Rietwijker, Parlevinker 9.

Loubna El-Mourabet
Afdeling Communicatie
Stadsdeel Amsterdam-Noord
Telefoon: 020-634 9457