Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Van Wely en Smeets geven commentaar bij NH Chess Tournament

Van 20 tot en met 30 augustus wordt in Hotel Krasnapolsky in Amsterdam het NH Chess Tournament gespeeld. Iedere dag worden de partijen voor het publiek becommentarieerd (toegang gratis). Opvallende namen tussen de experts zijn die van Loek van Wely en Jan Smeets. De zesvoudige Nederlands kampioen en de regerende kampioen zullen ieder twee keer uitleg geven bij deze krachtmeting tussen 'Rising Stars' en 'Experience'. Van Wely op zaterdag 23 en zondag 24 augustus, Jan Smeets op donderdag 21 augustus en dinsdag 26 augustus. De rondes beginnen om 13.30, het commentaar een uur later.

De overige commentatoren zijn Cor van Wijgerden (20 en 22 augustus), Jop Delemarre (27 en 28 augustus) en Gert Ligterink (29 en 30 augustus).

Het NH Chess Tournament is een wedstrijd tussen jonge en geroutineerde grootmeesters. Het Experience team bestaat uit Viktor Kortchnoi, Evgeny Bareev, Artur Jussupow, Simen Agdestein en Ljubomir Ljubojevic. De Rising Stars zijn Wang Yue, Ivan Cheparinov (beiden uitstekend op dreef in het Grand Prix toernooi dat op het moment in Sochi zijn ontknoping nadert), Fabiano Caruana, Daniel Stellwagen en Erwin l'Ami.

Het complete commentaarschema en verder informatie is te vinden op de website van het toernooi www.nhchess.com.

---

Het BDO Chess Tournament in Haarlem is halverwege. In dit toernooi krijgen jonge en talentvolle spelers de gelegenheid toernooiervaring op te doen. Ook bestaat de mogelijkheid om een titelresultaat te behalen.
Het toernooi wordt gespeeld in Het Pand, Frankestraat 31-39 te Haarlem en duurt tot zondag 17 augustus. Op dezelfde locatie wordt in de expositieruimtes een tentoonstelling met het thema Schaakkunst georganiseerd. Een andere deel van de tentoonstelling is te zien in de refter van het Haarlemse stadhuis.