Gemeente Coevorden

Informatiebijeenkomst nieuwbouw azc Zweeloo

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de gemeente Coevorden nodigen geïnteresseerden uit om naar de informatiebijeenkomst over de geplande nieuwbouw van het asielzoekerscentrum (azc) in Zweeloo te komen. Het COA wil de semipermanente woningen vervangen door permanente woningen. Hierdoor wordt de capaciteit van het centrum uitgebreid met honderd plaatsen. De informatiebijeenkomst is op woensdag 20 augustus van 18.00 tot 18.45 uur in de grote zaal van woon- en zorgcentrum De Korenhof in Aalden en vanaf 19.00 uur in het azc.

Het COA hecht groot belang aan een veilige en adequate huisvesting van bewoners. De huidige semipermanente woningen zijn aan het einde van de bouwtechnische levensduur en zijn bovendien tijdelijk geplaatst. Door de nieuwbouw ontstaan er honderd extra plaatsen. De capaciteit van het asielzoekerscentrum wordt uitgebreid van 350 naar 450 plaatsen. Het COA hoopt in februari 2009 met de ontmanteling van de semipermanente woningen te kunnen beginnen. Om geen afbreuk te doen aan het landschap worden de nieuwe woningen zo ver mogelijk naar achteren geplaatst. Ook zijn de woningen zo ontworpen dat ze in de landelijke omgeving passen.

Bestemmingsplan
Het asielzoekerscentrum Zweeloo ligt in het bestemmingsplan 't Witte Zand en is via een tijdelijke vrijstelling tot stand gekomen. Voor de nieuwbouw en uitbreiding is echter een nieuwe vrijstelling nodig en daar wil de gemeente Coevorden aan meewerken. Het ontwerp-vrijstellingsbesluit is nog niet in te zien, ook niet tijdens de informatiebijeenkomst. Op deze informatiepagina wordt gepubliceerd wanneer het besluit zes weken ter inzage komt te liggen op het gemeentehuis in Dalen.

Informatiebijeenkomst
Tijdens de informatiebijeenkomst op woensdag 20 augustus worden geïnteresseerden geïnformeerd over de plannen en de gevolgen voor de directe omgeving. Medewerkers van het COA zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Namens de gemeente is wethouder Truus Pot van Sociale- en Maatschappelijke zaken en Welzijn aanwezig. De informatiebijeenkomst is opgesplitst in twee delen. In woon- en zorgcentrum De Korenhof aan de Korenhof 1 in Aalden is van 18.00 tot 18.45 uur gelegenheid om kennis te nemen van de bouwplannen. Vervolgens start om 19.00 uur in azc Zweeloo (Gelpenberg 17 in Aalden) de informatieavond.

Voor vragen over de nieuwbouw en uitbreiding van azc Zweeloo kunt u contact opnemen met Jacqueline Engbers, communicatieadviseur COA, 06 - 520 84 730. Voor vragen over de ruimtelijke procedure kunt u contact opnemen met de gemeente Coevorden: 0524-598 598.