Gemeente Borsele

Finale Zeeuws Kampioenschap Panna Knock Out

Op woensdag 20 augustus vindt de finale van het Zeeuws Kampioenschap Panna Knock Out plaats in sporthal De Stenge in Heinkenszand. De voetballers die deze middag strijden om de titel âPanna Kingâ hebben zich tijdens de voorronden in hun gemeente kunnen kwalificeren voor deze finale. Naast het Zeeuws Kampioenschap worden verschillende uitdagende activiteiten, waaronder een recreatief toernooi, georganiseerd voor alle kinderen vanaf zeven jaar. Vooraf aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Het Zeeuws Kampioenschap wordt georganiseerd door de gemeente Borsele in samenwerking met de gemeenten Vlissingen, Middelburg, Kapelle en Reimerswaal en Evenementenbureau Sportservice. Het programma gaat om 13.30 uur officieel van start. De deuren van De Stenge gaan een half uur eerder open. Wethouder De Bruijne van de gemeente Borsele reikt rond 16.30 uur de prijzen in de verschillende leeftijdscategorieën uit aan de winnaars. Zij krijgen een beker en een speciaal ontworpen Panna King t-shirt. Bovendien ontvangen de winnaars in de oudste leeftijdscategorieën, dertien jaar en ouder, een uitnodiging voor het Nederlands Kampioenschap Panna Knock out in Amsterdam.

Wat is panna Knock Out?

Panna Knock Out is een vorm van straatvoetbal op een klein veldje, waarbij je één tegen één speelt. Door middel van behendige trucjes probeer je je tegenstander af te troeven. Een wedstrijdje duurt maximaal drie minuten. Degene die de meeste doelpunten heeft gemaakt is de winnaar. Wanneer je echter een panna maakt (de bal door de benen van je tegenstander speelt) heb je direct gewonnen.

Meer informatie vindt u op de website. www.pannaknockout.org. Ook kunt u contact opnemen met het sportloket van de gemeente Borsele:

0113-238324 of borselebeweeg@borsele.nl.