Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Open Dag Schooltuinen

12 augustus 2008
Zoals elk jaar vlak na de zomervakantie is er ook binnenkort weer een open dag op beide schooltuinen in Zuidoost. Woensdag 20 augustus kunnen kinderen, ouders en iedereen die wil een kijkje komen nemen.

Kindertuintjes
Tijdens de open dag draait het natuurlijk om de kindertuintjes. De kinderen die voor de vakantie hard in hun tuintje hebben gewerkt, kunnen het resultaat aan ouders, broertjes, zusjes en andere belangstellenden laten zien. Op dit moment zijn de tuintjes namelijk op hun mooist!

Van alles te doen
Niet alleen zijn de tuintjes te bewonderen, er is nog veel meer op de twee schooltuinen te beleven die dag. Kinderen kunnen een speurtocht doen, waterdiertjes vangen bij de sloot, het gewicht raden van een reuzenpompoen, schooltuinsoep proeven, een droogbloembolletje maken en nog veel meer.

Dat smaakt naar meer...
Speciaal op de Gaasperdamtuin is er dit jaar iets heel bijzonders: in een echte nomadentent (een yurt) krijg je De Smaak te Pakken en kan je koken met en proeven van dingen van de schooltuin. Ook is er een tentoonstelling van Natuurvereniging De Ruige Hof waar van alles te zien en te doen is.

Wanneer en waar?
De open dag is op woensdag 20 augustus van 14.00 tot 16.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.
A. Wagnertuin: Provincialeweg 53, tel. 020-6908197 Gaasperdamtuin: Meerkerkdreef 33, tel. 020-6978004. Voor meer informatie gewoon even bellen.