Provincie Noord-Holland

Sail mee!

15-8-2008

Van woensdag 20 tot en met zaterdag 23 augustus is Den Helder het decor voor de Tall Ships Races Den Helder 2008. De provincie Noord-Holland is een van de hoofdsponsors van dit nautische spektakel.

Foto Prins Willim Het maritieme festival in Den Helder is vergelijkbaar met de andere Sail-evenementen in Nederland. De zeilschepen meren af aan de kaden van het Helderse Nieuwediep en de Koopvaardersbinnenhaven en in het Natte Dok van de Oude Rijkswerf Willemsoord. De armada loopt Den Helder binnen op woensdagmorgen 20 augustus. Het vertrek valt op zaterdag 23 augustus met een imposante Parade of Sail op het Marsdiep.

Provincie Noord-Holland Podium
De organisatie van de Tall Ships Races en de provincie trakteren de bezoekers vier dagen lang op muzikaal vermaak op het podium van de provincie Noord-Holland bij het VOC-schip de Prins Willim. Op dit podium treedt een keur aan Nederlandse artiesten op, onder wie op woensdagavond Jeroen van der Boom. Op zaterdagavond is er Sail Live, een afwisselend programma à la Amstel Live Show met optredens van Roberto Jacketti en Idolsfinaliste Nathalie. Kijk voor meer informatie naar het programma. De commissaris van de Koningin, Harry Borghouts, is tevens aanwezig bij de officiële opening en reikt de prijzen uit bij de Crew Parade op donderdag 21 augustus om 16.00 uur.

Prijswinnaars
Ruim 900 Noord-Hollanders hebben meegedaan aan onze prijsvraag, waarmee speciale arrangementen waren te winnen. Tien winnaars zijn inmiddels geïnformeerd over hun prijs: treinarrangement, lunch en rondvaart voor twee personen.

Sponsor
De Tall Ships Races zijn een uitgelezen kans om Noord-Holland op de kaart te zetten als waterprovincie. Door het sponsoren van dit nautische evenement wil de provincie de economische ontwikkeling in de Kop van Noord-Holland een extra impuls geven.

Nieuwsredactie