Gemeente Helmond


Zomeracademie: workshops voor brugklassers

De gemeente en de SWH hebben alle nieuwe brugklassers in Helmond zijn uitgenodigd om mee te doen aan allerlei leuke workshops op 20 en 21 augustus.

De workshops worden gehouden op woensdag 20 en donderdag 21 augustus in wijkhuis de Fonkel en jongerencentrum 't Badhuis. De gemeente organiseert die workshops onder de naam Zomeracademie samen met de S tichting Welzijn Helmond (SWH). De inschrijving is inmiddels gesloten; er zijn ruim 140 aanmeldingen binnen.

Jongeren betrekken bij hun stad

De gemeente vindt het erg belangrijk om jongeren meer bij hun eigen stad te betrekken. De workshops op 20 en 21 augustus zijn bedoeld om te leren, mee te doen en te genieten. Het is ook een eerste kennismaking met de gemeente en de SWH. Als deze activiteit aan slaat is het de bedoeling om die het volgend jaar voort te zetten en uit te bouwen. Graag willen gemeente en SWH dat de jeugd die nu mee doet er actief bij betrokken blijft. Dit kan door de zomeracademie mee te organiseren, maar het kan ook door mee te denken over andere activiteiten voor jongeren in de stad. Bijvoorbeeld door mee te doen in het project HelmondJong2Gether, waar jongeren zelf meedenken over de dingen die hen aangaan. Sterker nog, ze kunnen aangeven, waar en wat er moet veranderen. Van betaalbare woningen tot meer activiteiten voor de jeugd bijvoorbeeld .

Belangrijke groep

De nieuwe brugklassers worden als een belangrijke groep gezien. Ze kunnen op 20 en 21 augustus in De Fonkel en 't Badhuis terecht voor onder meer zingen met cd-opname, rappen, Tai Chi, streetdance, tekenen, koken, buikdansen en slagwerk. De jongerenwerkers van het SWH hebben met veel plezier aan de voorbereidingen gewerkt en hopen samen met de brugklassers twee geweldige dagen tegemoet te gaan. In het najaar komt opnieuw een jongerenproject.