Stadsdeel Amsterdam-Noord

Open dag schooltuinen 2008

Op woensdag 20 augustus organiseert de afdeling Natuur en Milieu Educatie van 14.00 tot 20.00 uur een open dag op de schooltuinen zodat u de prachtige tuincreaties van dit seizoen kunt bewonderen. Jaarlijks tuinieren ongeveer 1300 basisschoolleerlingen uit groep 6 en 7 in de twee schooltuinen die stadsdeel Amsterdam-Noord rijk is.

Afgelopen voorjaar begonnen de leerlingen met tuinieren op de nog kale grond. Ze hebben geplant, gezaaid, geschoffeld en nu wordt er geoogst. Om iedereen te laten meegenieten van deze prachtige bloemen en zelfgekweekte groenten hoopt Natuur en Milieu Educatie u op woensdag 20 augustus a.s. te ontmoeten op één van de twee prachtige schooltuinlocaties. De F. Broekhuijsen Leewistuin aan het J.H. van Heekpad 3 en de N.J. Schaaptuin, Heggerankweg 87, zijn open van 14.00 uur tot 20.00 uur.

NME organiseert op de open dag verschillende activiteiten: Op de N.J. Schaaptuin kunt u worden geschminkt, meedoen aan de schooltuinquiz en wordt er gekookt met groenten van de schooltuin. Op de F. Broekhuijsen Leewistuin vertelt de imker alles over bijen en vrijwilligers van het I.V.N. vertellen enthousiast over hun werk in de natuur.

Natuur- en Milieu-Educatie (NME) van stadsdeel Amsterdam-Noord geeft vorm aan het ontdekken, beleven en waarderen van natuur en milieu in Amsterdam-Noord. Dit doen zij door scholen te ondersteunen bij het natuur- en milieuonderwijs. Meer weten? Kijk op www.noord.amsterdam.nl > wonen > natuur > natuur- en milieu-educatie.