VU Medisch Centrum

bb persbericht persbericht persbericht persbericht berich

Amsterdam, 20 augustus

2008/072/JS

VUmc en Hogeschool INHOLLAND gaan samenwerken met Verloskunde Academie

Den Haag - De Verloskunde Academie Amsterdam en Groningen (beide ondergebracht in de Stichting Kweekschool voor Vroedvrouwen, sinds 1861) gaat nauw samenwerken met VUmc en Hogeschool INHOLLAND. Op woensdag 20 augustus is de opleiding daarom officieel overgedragen aan het ministerie van OC&W.

De samenwerking startte formeel op 15 augustus 2008. De nieuwe combinatie wordt ondergebracht in een samenwerkingsinstituut. De samenwerking heeft tot doel het verloskunde onderwijs in de toekomst op het hoogste niveau te kunnen waarborgen. In de praktijk werkt de Verloskunde Academie op het gebied van onderwijsontwikkeling en wetenschap samen met het onderzoeksinstituut EMGO (Instituut voor Extramuraal Geneeskundig Onderzoek) van VUmc. Bij EMGO komt een leerstoel midwifery science, met een complete onderzoeksgroep. Op het gebied van de bacheloropleiding draagt Hogeschool INHolland per 1 september zorg voor de licentie van de Verloskunde Academie Amsterdam en Groningen. Binnen het samenwerkingsinstituut zal de kwaliteit van de huidige én toekomstige verloskundige beroepsuitoefening uitgangspunt zijn voor onderwijs, onderzoek en praktijk.

Enerzijds voldoet de Verloskunde Academie Amsterdam en Groningen door de samenwerking met INHolland en VUmc aan de opdracht vanuit de overheid om aansluiting te vinden bij een instelling voor hoger onderwijs. Anderzijds wordt door de samenwerking met het EMGO - instituut van VUmc het medisch domein van het verloskundeonderwijs gewaarborgd. Alle betrokken partijen zijn dan ook verheugd over de extra kansen die deze samenwerking biedt.

Noot voor de redactie:
Jan Spee, VU medisch centrum, e-mail: j.spee@vumc.nl, tel. 020 - 444 3444 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martine Berlips, Verloskunde Academie, e-mail: m.berlips@kvv.slz.nl, tel. 020 - 512 4024 Rob Boekhout, Hogeschool INHolland, e-mail: Rob.Boekhout@INHolland.nl, tel. 070 - 3123223 Persberichten van VU medisch centrum kunt u lezen op www.VUmc.nl/voorjournalisten.

Achtergrondinformatie (

VU Medisch Centrum