Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zeeuws maritiem muZEEum verlengd tentoonstelling
WERK VAN DER POOL NOG TE ZIEN TOT BEGIN OKTOBER 2008

Wegens de aanhoudende belangstelling verlengd het Zeeuws maritiem muZEEum te Vlissingen de tentoonstelling Leendert van der Pool, maritieme tekeningen. Het is voor het eerst dat er zo'n complete overzichtstentoonstelling van zijn maritieme werk te zien is. De weg die Van der Pool de afgelopen 30 jaar als maritiem kunstenaar bewandeld heeft en de ontwikkeling die hij daarin heeft doorgemaakt, is nog tot en met 5 oktober te zien in het muZEEum.

Van der Pool, geboren in Nederland (1945), heeft 15 jaar op de koopvaardij gevaren. Op vrachtschepen, coasters en bergingsschepen. In zijn werk is duidelijk de invloed van deze jaren op zee terug te vinden. Zowel in onderwerp als in sfeer.

Sinds 1994 woont Van der Pool afwisselend in New York, Parijs en Middelburg. Hij is autodidact en gespecialiseerd in tekeningen, pastel en olieverf schilderijen. De afgelopen dertig jaar is zijn werk wereldwijd in musea en galeries te zien geweest. Zijn werk is tevens gepubliceerd in verschillende boeken en opgenomen in diverse museumcollecties.

Leendert van der Pool heeft verschillende prijzen voor zijn kunstwerken ontvangen. Hij is verbonden aan de universiteit van Long Island in New York City als hoofdvakdocent, werkte een aantal keer als gastdocent in Japan en geeft in Amerika en Europa workshops.

Het muZEEum is het hele jaar geopend van:
Maandag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur Zaterdag, zondag en feestdagen 13.00-17.00 uur
U vindt het muZEEum aan de Nieuwendijk in Vlissingen, telefoon 0118-412498. Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.muzeeum.nl.

Augustus 2008