Ingezonden persbericht


Baksteenindustrie brengt pensioenadministratie onder bij Cordares

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Baksteenindustrie, de stichting Vroegpensioenfonds voor de Baksteenindustrie en de stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor de Baksteenindustrie hebben Cordares gekozen als administrateur van hun pensioenregeling voor circa 10.000 deelnemers, slapers en gepensioneerden. Cordares wordt ook verantwoordelijk voor de bestuursondersteuning. Het bestuur van de stichtingen en Cordares zijn dat op 15 augustus 2008 overeengekomen. De contracten gaan in op 1 januari 2009.

Het huidige administratiecontract met Syntrus Achmea loopt eind 2008 af. Voor de periode vanaf 2009 had het bestuur van Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Baksteenindustrie, de stichting Vroegpensioenfonds voor de Baksteenindustrie en de stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor de Baksteenindustrie eerder dit jaar bij verschillende administrateurs offertes aangevraagd. Na een eerste voorselectie is uiteindelijk gekozen voor Cordares, dat in de ogen van het bestuur de beste aanbieding heeft gedaan. De transitiemogelijkheid van de pensioenadministratie is op voorhand getoetst. Deze transitie is uitstekend realiseerbaar bij Cordares.

Profiel Cordares:
Cordares beheert de pensioenen en verzekert het inkomen van meer dan één miljoen Nederlanders. Met circa 26 miljard beheerd vermogen is Cordares sinds 1952 een visie- en beleidsbepalende financiële dienstverlener. Voor meer informatie: www.cordares.nl.

Met ingang van 1 september 2008 is Cordares onderdeel van APG Groep.

Profiel APG Groep
APG Groep maakt zich sterk voor het behoud van het Nederlandse pensioenstelsel, dat gebaseerd is op collectiviteit en solidariteit. Ook zet APG Groep zich in voor de vernieuwing van het stelsel zodat het aantrekkelijk blijft voor toekomstige generaties. Via Cordares en APG Algemene Pensioen Groep verzorgt APG Groep voor pensioenfondsen producten en diensten op het gebied van pensioenadministratie, communicatie, vermogensbeheer en bestuursondersteuning. Via Loyalis en Cordares Verzekeringen levert APG Groep producten en diensten op het gebied van aanvullende inkomenszekerheid. Voor meer informatie: www.apggroep.nl.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht