Ingezonden persbericht


EA MAAKT STERRENCAST BEKEND VAN COMMAND & CONQUER RED ALERT 3

Populaire game bevat grootste sterrencast ooit, met topacteurs uit de hele wereld

Leipzig, Duitsland - 20 augustus 2008 - Tijdens een persconferentie op de Games Convention in Leipzig, Duitsland, heeft Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) vandaag de sterrencast bekendgemaakt van de langverwachte strategiegame Command & ConquerTM Red AlertTM 3. De cast van de kenmerkende filmfragmenten van de Command & ConquerTM - franchise bestaat uit bekende acteurs, actiefilm-helden, sciencefiction-legendes, opkomend talent van over heel de wereld, en zelfs vechtkunst-experts.

De acteurs van Command & Conquer Red Alert 3 (in alfabetische volgorde) zijn: Gemma Atkinson (Hollyoaks), Tim Curry (Rocky Horror Picture Show, The Hunt for Red October), Andrew Divoff (LOST), Kelly Hu (X2, The Scorpion King), Jenny McCarthy (Scream 3, voormalig Playboy Playmate of the Year), Ivana Milicevic (Casino Royale), Jonathan Pryce (Pirates of the Caribbean), J.K. Simmons (Spider-Man, Juno), Autumn Reeser (The OC), Peter Stormare (Prison Break, Armageddon), George Takei (Star Trek, Heroes), en twee van de bekendste namen uit de mixed martial-arts-competitie Randy "The Natural" Couture (voormalig UFC-kampioen Zwaargewicht) en Gina "Conviction" Carano (ongeslagen EliteXC-vechter, American Gladiators).

"Dit is zonder twijfel de meest indrukwekkende cast die we ooit hebben gehad in de dertien jaar dat we filmfragmenten maken voor Command & Conquer", zegt Chris Corry, uitvoerend producent bij EALA. "Het niveau van de acteerprestaties, zowel van de individuele acteurs als van de groep, maakt de verhaallijn zoveel intenser. Het productieniveau van deze filmbeelden doet niet onder voor dat van films en televisieseries en daar zijn we bijzonder tevreden mee."

"Ik wist niet zo goed wat acteerwerk voor een videogame inhield", zegt Jenny McCarthy op de set van Command & Conquer Red Alert 3. Jenny speelt de rol van Tanya, commando van de geallieerden en de populairste heldin uit de geschiedenis van het Command & Conquer-universum. "Maar ik had al snel door dat Red Alert 3 niet zomaar een game is. Het is eigenlijk een interactieve film. De spelers thuis zorgen ervoor dat het verhaal verdergaat. Elke wending en ontwikkeling in het verhaal is een direct gevolg van hun eigen prestaties in de game. Dat is natuurlijk geweldig."

"De gamewereld is een onontgonnen gebied met veel nieuwe kansen voor acteurs. Doordat in deze game videobeelden worden gebruikt, gaan gamers veel meer op in de gamewereld dan bij graphics of animatietechnieken", zegt J.K. Simmons op de set van de game, waar hij de rol speelt van Howard T. Ackerman, de anti-communistische president van de Verenigde Staten. "Ik vind het geweldig om een rol te mogen spelen in een baanbrekende game als Red Alert 3. Ik kan in een professionele setting samenwerken met onder andere Jonathan Pryce, Tim Curry en Peter Stormare."

Fans die meer willen zien van al het talent in Command & Conquer Red Alert 3 kunnen alvast uitkijken naar de Command & Conquer Red Alert 3 Premier Edition. Deze limited edition bevat een bonus-dvd met ruim 60 minuten exclusief beeldmateriaal, waaronder interviews met acteurs en "The Making Of" van de filmfragmenten. De Premier Edition bevat ook andere Command & Conquer Red Alert-goodies, zoals een exclusieve multiplayer-kaart, strategietips van de ontwikkelaars, de officiële soundtrack en toegang tot de bètaversie van een toekomstige Command & Conquer-game.

Command & Conquer Red Alert 3 komt deze herfst uit voor PC en Xbox 360. Gamers die niet zo lang willen wachten, kunnen een exemplaar kopen van Command & Conquer 3: Kane's Wrath. Deze game bevat namelijk exclusieve toegang tot de huidige bètaversie van Command & Conquer Red Alert 3*. Bezoek voor meer informatie http://www.ea.com/redalert/beta.jsp

Command & Conquer Red Alert 3 is nog niet beoordeeld door ESRB of PEGI. Bezoek voor meer informatie over deze game www.redalert3.com of kijk de komende weken op Command & Conquer TV op www.commandandconquer.com naar de speciale uitzending van het programma BattleCast PrimeTime. Deze show viert haar eenjarig bestaan en is live opgenomen op de Leipzig Games Convention 2008.


* Toegang tot de bètaversie van Command & Conquer Red Alert 3 alleen na aankoop van de PC-versie van Command & Conquer Kane's Wrath. De bètaversie van Red Alert 3 is ook uitsluitend beschikbaar voor PC.

Perscontact:

Eline Mellink & Robbert Minderhoud
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl

# # #

Info over Command & Conquer
De baanbrekende Command & Conquer -reeks introduceerde als een van de eerste het moderne RTS-genre en bestaat al uit meer dan twaalf titels voor de pc. Volgens het marktonderzoeksbureau NPD Group behoort het spel tot de top vijf best verkochte pc-reeksen aller tijden. Command & Conquer 3 Tiberium WarsTM is de best verkochte RTS voor de pc van 2007 en heeft onlangs de onderscheiding "Strategy/Simulation Game of the Year" gekregen van de Academy of Interactive Arts and Sciences". Bovendien stonden Command & Conquer Red Alert 2 en Command & Conquer GeneralsTM in respectievelijk 2000 en 2003 bovenaan de lijst van best verkochte RTS-titels* voor de pc. In totaal zijn er van deze serie wereldwijd tot nu toe meer dan 25 miljoen exemplaren verkocht. De serie kan rekenen op de support van een van de grootste en meest actieve fan-community's ter wereld. Bezoek voor meer informatie over de Command & Conquer-serie www.CommandAndConquer.nl of .be.


* Volgens de NPD Group.

Info over Electronic Arts
Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt haar producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS Freestyle(TM) en POGO(TM). In het boekjaar 2008 registreerde EA 3,67 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 27 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. Ga voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten naar de website en online game-site van EA op http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS Freestyle, POGO, Command & Conquer, Red Alert, Yuri's Revenge en Command & Conquer 3 Tiberium Wars zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle rechten voorbehouden. Microsoft en Xbox 360 zijn handelsmerken van de Microsoft-bedrijvengroep. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de respectieve eigenaren.