Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 20 augustus 2008

Baarsjes Olympische vlam dooft

Meedoen is Winnen

Wethouder Carolien Gehrels sluit zaterdag aanstaande de Baarsjes Olympische Spelen af op het Mercatorplein in De Baarsjes. Daarbij reikt ze de medailles en andere prijzen uit. De Baarsjes Olympische Spelen zijn tot nu toe een groot succes met dagelijks honderden deelnemers.

Zaterdag valt er weer het nodige te winnen op de Baarsjes Olympische Spelen. Tientallen medailles voor alle sportonderdelen. IJs voor alle leerlingen van je school. En voor de winnaar van de ballonnenwedstrijd is er een prachtig Olympisch pakket.

Ballonnenwedstrijd

Vlak voor het doven van de Olympische vlam is er voor alle Baarsjes-kids een ballonnenwedstrijd, zaterdag 23 augustus om 19.00 uur op het Mercatorplein. De wedstrijd wordt georganiseerd door de raadsleden Bram van Els (PvdA) en Tamara Serno (VVD). En daarmee is de cirkel weer rond, want de twee raadsleden waren ook de bedenkers van het evenement. Tamara Serno: "Spelen is gezond, Baarsjes Olympische Spelen zijn gezond." Lachend: "We hebben twee weken lang bijna dagelijks honderden mensen op de been gekregen en er waren geen blessures. Deze Spelen zijn helemaal in lijn met de inzet van de VVD tegen overgewicht. En ze leiden ze tot teamspirit, verbroedering en samen actief zijn. Dus iedereen die meedeed heeft gewonnen."

Raadsvoorzitter Bram van Els: "Sport is belangrijk, zeker ook voor jongeren in De Baarsjes. Niet alleen is het gezond, het is vooral ook een goede manier om elkaar beter te leren kennen. De Baarsjes Olympische Spelen zijn een mooie aanleiding om onze schoolkinderen te laten zien hoe leuk het is om samen te sporten."

De vlam dooft

Twee weken brandde de vlam op het Mercatorplein. Zaterdag komt een Chinese draak de vlam weer doven. Voor die tijd is er nog veel te sporten en spelen. Donderdag 21 augustus staat de Baarsjesbus bij de Corantijnschool en vrijdag op het Geuzenplein. Op die dagen kun je meedoen aan Olympische onderdelen zoals verspringen en roeien. En zijn luchtkussen en stapels spelletjes voor de kleinere kids. Op de laatste dag zijn er tussen 16.00 en 17.00 uur finales van de 4 kamp. Bewoners kunnen sumo-worstelen en fietsen. Er is een schiettent een panna kooi en een luchtkasteel. De presentatie van de sluiting is in handen van Carolien Gehrels, wethouder sport van de gemeente Amsterdam.