Jaarrekeningen 2006 en 2007 van gemeente Zutphen misleidend


Gemeente Zutphen legde in 2006 en 2007 teveel Onroerendezaakbelasting op

ZUTPHEN, 20080820 -- Het gemeentebestuur van Zutphen presenteerde in de jaarrekeningen over 2006 en 2007 lagere saldi van opbrengsten en kosten dan de werkelijke saldi. Over 2006 werd een overschot van 2,4 miljoen euro gepresenteerd; het werkelijke overschot was 6,6 miljoen euro. Over 2007 werd een overschot van 1,8 miljoen euro gepresenteerd; het werkelijke overschot was 3,4 miljoen euro, over beide jaren tezamen derhalve 10,0 miljoen euro. In 2006 was de opbrengst van de Onroerendezaakbelasting 5,0 miljoen euro; in 2007 was de opbrengst van de Onroerendezaakbelasting 5,3 miljoen euro, over beide jaren tezamen derhalve 10,3 miljoen euro. Die was dus nagenoeg geheel overbodig.

Deze conclusies volgen uit onderzoek verricht door registeraccountant drs. Leo Verhoef. Leo Verhoef is deskundige op het terrein van gemeentefinanciƫn en doet al jarenlang onderzoek naar de kwaliteit van jaarrekeningen en begrotingen van gemeenten.

Meer informatie over het onderzoek, de uitkomsten en de rapportering aan de gemeenteraad van Zutphen is te vinden op:
www.leoverhoef.nl
en meer in het bijzonder in het op de website opgenomen dossier:
"Dossier: Zutphen"

Meer informatie over de door Leo Verhoef geconstateerde boekhoudfraudes bij andere gemeenten en provincies en de bevestiging van de uitkomsten van zijn onderzoek, bijvoorbeeld door het NIVRA, de Raad van Tucht voor Accountants, het Centraal Bureau voor de Statistiek, de Rekenkamer Amsterdam en Rekenkamer Rotterdam en anderen is eveneens te vinden op www.leoverhoef.nl





LW Verhoef