Ingezonden persbericht


Introductie Universiteit Twente krijgt eigen radiozender

De introductieperiode van de Universiteit Twente zal dit jaar voor het eerst worden ondersteund met een radiozender, genaamd IK-Radio. Deze evenementenzender zendt van 20 tot en met 28 augustus live uit vanaf de universiteitscampus en zal in Enschede en Hengelo te ontvangen zijn via 107.8 FM.

IK-Radio wordt gemaakt door een groep enthousiaste studenten met ruime radio-ervaring en zal 24 uur per dag uitzenden vanuit een tijdelijke studio midden op het campusterrein van de universiteit. In de uitzendingen schakelen de DJ's met live-verslaggevers, zijn reportages te horen, komen gasten langs in de studio en zijn er live-uitzendingen van feesten en concerten. Daarnaast zal tijdens de uitzendingen veel interactie zijn met de deelnemers van de introductie.

De studenten krijgen bij het project hulp van DJ's van het landelijke, publieke radiostation 3FM. Domien Verschuuren is te horen als zogenaamde 'stationvoice' in de jingles en Michiel Veenstra presenteert op vrijdag 22 augustus van 12:00 en 15:00 uur één van de uitzendingen van IK-Radio.

IK-Radio zal uitzenden in het gebied op en rondom het campusterrein van de Universiteit Twente via 107.8 FM. Naast de distributie via de ether zal het tijdelijke radiostation ook uitzenden via internet en de kabelaansluitingen op de campus via studentenomroep U-Radio en elke werkdag van 14:00 tot 17:00 uur via Enschede FM, de lokale omroep van Enschede. Meer informatie over IK-Radio is te vinden op www.studentunion.utwente.nl/ik-radio.

De introductie van de Universiteit Twente heeft als thema 'Take Off' en wordt georganiseerd door de Introductie Kommissie van de Studenten Union. Van 20 tot en 28 augustus is er een negen dagen durend programma van activiteiten waarmee de nieuwe eerstejaars elkaar, de universiteit en de omgeving leren kennen. Tijdens de introductie verschijnt ook het door studenten gemaakte dagelijks magazine In-Flight en wordt TV gemaakt onder de naam IK-TV. Meer informatie over de introductie 'Take Off' is te vinden op www.studentunion.utwente.nl/ik.


Noot voor redacties