Gemeente Zijpe


2008-08-20 Uitvoering van de wet Waardering Onroerende Zaken gekwalificeerd met GOED.
.

Eind juni 2008 heeft de Waarderingskamer haar rapport uitgebracht over de uitvoering van de Wet onroerende zaken door de gemeente Zijpe. Met de kwalificatie GOED hebben wij de op één na hoogste score behaald.

De Waarderingskamer houdt toezicht op gemeenten. De resultaten van deze beoordeling worden direct aan de desbetreffende gemeente gemeld. Dat gebeurt voor een deel in de vorm van schriftelijke rapportages en voor een ander deel in een persoonlijk gesprek. Op 11 juni 2008 heeft er een inspectie over de uitvoering plaatsgevonden.
De Waarderingskamer hanteert voor de beoordeling de volgende categorieën:


1. Goed (meerdere jaren aaneengesloten);


2. Goed;


3. Naar behoren;


4. Kan worden verbeterd;


5. Moet dringend verbeterd worden.

Waar worden wij op beoordeeld;

* Is onze WOZ-administratie op orde;

* Volgen we de veranderingen van woningen en andere gebouwen;
* Analyseren wij de woningmarkt in de gemeente;
* Taxeren we alle objecten;

* Versturen we de WOZ-waarden op tijd;

* Handelen we bezwaar en beroepschriften op een juiste wijze af;
* Leveren we op tijd de informatie aan de waterschappen en de Belastingdienst.

Wij hebben wederom de WOZ-waarden op tijd aan u verzonden en hebben binnen de norm de informatie verstrekt aan de waterschappen en Belastingdienst. De gemiddelde stijging van de woningwaarde tussen 1 januari 2005 en 1 januari 2007 was 2,8 %. Het percentage bezwaarschriften is vastgesteld op 1,3 %. Voorst verwachten wij een waardestijging van de woningen van 2,9 % in de periode van 1 januari 2007 tot 1 januari 2008.
De geplande dagtekening van de WOZ aanslagen 2009 is 28 februari 2009.

Wilt u meer weten over de Waarderingskamer en in het bijzonder de uitgebreide informatie over onze gemeente? Kijk dan op www.waarderingskamer.nl .

U vindt op de website van de Waarderingskamer informatie van alle gemeenten in Nederland, zodat u ook gemeenten van gelijke grootte kan bekijken en vergelijken met onze gegevens.