Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


PERSBERICHT

Verklaring van het Algemeen Bestuur van Vereniging ROVER (Reizigers Openbaar Vervoer)
Rikus Spithorst, woordvoerder van reizigersvereniging ROVER, heeft op 16 augustus jl. onder de kop 'Femke Halsema moet dood' (in een column op Fok.nl en onder het pseudoniem Driek Oplopers) GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema bedreigd en opgeroepen haar adres te publiceren opdat haar huis in de fik gestoken kon worden. Dat was bedoeld als satire, maar als zodanig onvoldoende herkenbaar en hoe dan ook niet het soort teksten waar ROVER mee geassocieerd wenst te worden.

Allereerst bieden wij Femke Halsema onze diepe excuses aan.

ROVER-voorzitter Michael van der Vlis had Rikus Spithorst verzocht op Nova, waar hij ter toelichting zaterdagavond was uitgenodigd, volledig en ondubbelzinnig afstand te nemen van zijn column en zijn uitdrukkelijke excuses aan te bieden. Dat heeft hij onvoldoende gedaan en daarom heeft de voorzitter hem meteen daarna van het woordvoerderschap ontheven.

Wij zijn het met die beslissing van de voorzitter geheel eens.

Rikus Spithorst heeft inmiddels al zijn functies in ROVER-verband neergelegd. O.a. was hij landelijk secretaris en voorzitter van de afdeling Amsterdam.

Wij respecteren dat en vinden het verstandig en begrijpelijk.

Deze affaire doet ons veel pijn. Ook vanwege de grote verdiensten die Rikus Spithorst voor onze vereniging heeft gehad.

Inmiddels heeft het bestuur het bestuurslid Aldo Markus verzocht om de nieuwe woordvoerder te zijn. Hij heeft daar mee ingestemd. Hij is via 06-17138848 en communicatie@rover.nl bereikbaar. Pagina geplaatst: 20 augustus 2008