Ingezonden persbericht

Extreem rechtse actiegroep voert actie tegen Duyvendak.

De extreem rechtse actiegroep Voorpost heeft woensdagmiddag tijdens de boekpresentatie van Wijnand Duyvendak actie gevoerd. Vanaf het balkon werden flyers naar beneden gegooid en er werd een spandoek uitgerold. De acties van Voorpost zijn echter niet altijd zo ludiek, zo hebben zij eind 2006 pogingen tot brandstichting gedaan bij een synagoge, een islamitische school, een islamitische slagerij en een geslaagde brandstichting bij een huis waar linkse mensen woonden.

Voorpost is een extreem rechtse actiegroep die in Nederland reeds 30 jaar bestaat. Voorpost is opgericht als organisatie die zich inzette voor het eerherstel van oud-collaborateurs die met de SS aan het oostfront hadden gevochten. Verder zet Voorpost zich in voor de samenvoeging van Nederland en Vlaanderen.

Een ander punt waar Voorpost zich graag op profileert is haat ten opzichte van migranten en linkse politiek/politici. Dat was ook vandaag zichtbaar toen enkele leden vanaf het balkon in de bibliotheek waar de boekpresentatie plaatsvond flyers naar beneden gooiden waarin Duyvendak werd afgeschilderd als een terrorist en een spandoek waarop leuzen tegen links te lezen waren naar beneden werd gerold. De flyers droegen de kop "terrorist" en in de flyers wordt groenlinks afgeschilderd als een extreem linkse politieke partij. De haat ten opzichte van linkse mensen werd eerder al zichtbaar toen een knokploeg bestaande uit onder andere Voorpost leden en leden van het internationale neonazi netwerk Blood & Honour een linkse demonstratie aanvielen met onder andere boksbeugels en ploertendoders. "Rassenhaat, vreemdelingenhaat en haat tegenover politieke tegenstanders is precies wat Voorpost kenmerkt" Aldus Tim Vlaarbeek, woordvoerder van AFA-Nederland

Een eerdere opvallende actie was de bekladding van graven op de Joodse begraafplaats bij Oosterhout in 2001 door Paul Peters, de actieleider van Voorpost.
"Voorpost profileert zich als een groep nette mensen, maar nette racisten bestaan niet" aldus Tim Vlaarbeek, woordvoerder van AFA-Nederland.
Tijdens de boekpresentatie van Duyvendak werd ook een taart richting Duyvendak gegooid. Of Voorpost hier ook voor verantwoordelijk is is tot op heden niet bekend.

Einde persbericht
----------------------
Bestel het boek 'Klimaatactivist in de politiek' van Wijnand Duyvendak