KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

18-8-2008

NK 16m2-klasse 21-24 augustus op Sneekermeer

Van donderdagochtend 21 augustus tot en met zondagmiddag 24 augustus 2008 worden op het Sneekermeer de Nederlandse Kampioenschappen in de 16m2-klasse gehouden. Ruim 55 teams (bestaande uit een stuurman plus bemanning) gaan de sportieve strijd met elkaar aan. Op zondag zullen we te weten komen wie zich weer een jaar lang titelhouder in de 16m2-klasse mag noemen. De 16m2-klasse is de grootste nationale zeilklasse van Nederland.

Onder de favorieten bevinden zich natuurlijk de kampioenen Geert en Ard Geelkerken (vader en zoon uit Reeuwijk) van 2007. Ook de
kampioenenteams van voorgaande jaren komen allen in aanmerking voor een topklassering.

Onder de meer dan tien tot misschien wel vijftien potentiële
kampioenskandidaten bevinden zich natuurlijk ook gevaarlijke
outsiders, zoals Arjen Kort uit Groningen, Mels Jongeneel uit Delft, en Wouter van Catz uit Gouda. Allemaal jonge stuurmannen van teams die het de gevestigde orde zeer moeilijk kunnen maken.

Het is de afgelopen drie jaar een traditie geworden dat de kampioen zijn boot vlak na het behalen van het kampioenschap omdoopt in een blijvende, andere kleur. De traditionele houtkleur (blanke lak) wordt overgeschilderd met een zeer opvallende kleur naar zijn keuze. We zijn benieuwd wie dit jaar zijn boot onder handen mag nemen!