Gemeente Sneek


cps-terrein sneek

Deze week belijning op CPS-terrein Sneek

Om het CPS-terrein optimaal te kunnen gebruiken als parkeerterrein moet nog belijning worden aangebracht. Dit gaat aanstaande donderdag en vrijdag, 21 en 22 augustus, gebeuren. In verband met de werkzaamheden is het terrein vanaf woensdagavond (vanavond) niet door parkeerders te gebruiken.

Tijdens de inrichting worden in de omheining ook verschillende doorgangen van het terrein naar de Houkeslootboulevard aangebracht.

Extra busparkeerplaatsen
Op het CPS-terrein worden 300 parkeerplaatsen voor personenauto's ingericht, plus 5 speciaal voor touringcarbussen. Met deze laatste maatregelen is voor de komend jaren de druk van de ketel op de Pampuskade aan de overzijde aan de overzijde van de Houkesloot. Daar is namelijk de instapplaats voor de rondvaartboten. Buschauffeurs die hun passagiers daar afzetten hoeven nu niet meer in de woonwijk Het Eiland om een parkeerplaats te zoeken.

Evenemententerrein voor Boot Holland Aqua
Voor en tijdens Boot Holland Aqua kan evenmin worden geparkeerd op het parkeerterrein. Zoals bekend wordt van 17 tot en met 21 september aan de Houkeslootboulevard de Boot Holland Aqua gehouden. Het aanpalende CPS-terrein is dan natuurlijk bij uitstek geschikt om dienst te doen als evenemententerrein. Er zal een tent/hal worden opgebouwd, waar stands worden ingericht. In verband met de opbouw en inrichting van het evenemententerrein kan er vanaf woensdag 10 september evenmin worden geparkeerd.