Technische Universiteit Delft

Slotdag Delftse ontvangstweek: politiek debat en recordpoging

Op de laatste dag van de Delftse Ontvangstweek (OWee), donderdag 21 augustus, proberen de aankomende studenten van de TU Delft en de Hogeschool INHOLLAND Delft het wereldrecord Twister te breken. Later op de dag gaan de studenten in debat met de landelijke politici Manja Smits (SP), Halbe Zijlstra (VVD), Joris van Wijnhoven (Beleidsmedewerker GroenLinks) en Lea Bouwmeester (PvdA).

Om 11.00 verzamelt het OWee-Bestuur zoveel mogelijk studenten om het Twister-record van 2300 spelers te verbreken. De OWee kent inclusief mentoren circa 2400 deelnemers. Vanwege het programma van de OWee, moet de recordpoging vóór 12.30 afgerond zijn. Als het te lang duurt voordat er een winnaar is, zullen er extra spelelementen, zoals water en zeep, toegevoegd worden om het spel moeilijker te maken. Ook niet-studerende Delftenaren zijn welkom om deel te nemen aan de recordpoging. De poging vindt plaats op een 400 vierkante meter groot speelveld dat op het Bastiaansplein komt te liggen.

Om 13.30 uur verzamelen de studenten zich voor het politieke debat. De Tweede Kamerleden Manja Smits (SP), Lea Bouwmeester (PvdA), Halbe Zijlstra (VVD) en GroenLinks beleidsmedewerker Joris van Wijnhoven worden door Christiaan Mooiweer, voormalig wethouder in Delft, aan de tand gevoeld over enkele thema's die aansluiten bij de belevingswereld van de studenten. Alcohol, het verleggen van je grenzen, lenen en studiefinanciering zijn enkele onderwerpen die de revue passeren. Op het karakteristieke evenemententerrein Lijm&Cultuur aan de Rotterdamseweg zal het publiek van studenten plaatsnemen in het amfitheater, en haar mening geven door middel van groen/rode stemflyers. Om de politici tegenwicht te geven en te vertellen hoe het studentenleven écht is, geeft een panel van ervaringsdeskundigen feedback. Dit panel bestaat uit twee studenten uit de Delftse studentenpolitiek en een voorlichter van Brijder verslavingszorg. Het debat is een jaarlijks terugkerend onderdeel van de Ontvangstweek. Middels dit debat maken de eerstejaars op een positieve en laagdrempelige manier kennis met alle politieke instanties die Delft rijk is, zoals de StudentenRaad, de Studenten Vakbond en de gemeenteraadspartij STIP.

Vanaf 15.30 uur wordt de OWee afgesloten met optredens van LEAF en Krezip. In deze week maken zo'n 2.000 aankomende studenten kennis met alle mogelijkheden die Delft voor studenten te bieden heeft. Na de Ontvangstweek kunnen de studenten het Delftse verenigingsleven beter leren kennen tijdens de kennismakingstijd, georganiseerd door verschillende studentenverenigingen.