Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

Amsterdam, 21 augustus 2008

Vijf juryleden voor de Woutertje Pieterse Prijs 2009

De jury die de winnaar gaat bepalen van de Woutertje Pieterse Prijs 2009 bestaat uit vijf leden (voorheen waren dat er vier) en is als volgt samengesteld: Femke Halsema, fractievoorzitter voor GroenLinks in de Tweede Kamer, voorzitter, Gerbrand Bakker, schrijver, vertaler en hovenier, Karel Berkhout, redacteur jeugdliteratuur NRC Handelsblad, Irma Boom, ontwerper en Annemie Leysen, recensent jeugdliteratuur De Morgen en voormalig docent Nederlands aan de lerarenopleiding van de Katholieke Hogeschool Leuven.

De Woutertje Pieterse Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een auteur van een oorspronkelijk Nederlandstalig jeugdboek dat tussen 1 januari en 31 december van het jaar voorafgaand aan de prijsuitreiking is uitgekomen. De jury heeft echter de vrijheid de prijs niet toe te kennen, indien er geen boek van voldoende kwaliteit voorhanden is. De in aanmerking komende werken worden beoordeeld op zowel taal en inhoud als op illustratie en vormgeving.

De Woutertje Pieterse Prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 15.000 euro en zal op donderdag 5 maart 2009 voor de tweeëntwintigste keer worden uitgereikt. De prijs wordt financieel mogelijk gemaakt door de auteursrechtorganisatie Stichting LIRA (Literaire Rechten Auteurs).

Meer informatie

Op www.woutertjepieterseprijs.nl kunt u onder meer lestips bij bekroonde boeken en alle juryrapporten downloaden, evenals geluidsopnames van Woutertje Pieterse Lezingen en diverse uitvoeringen van Het Rooverslied beluisteren en foto's van verschillende prijsuitreikingen bekijken.



Ingezonden persbericht