Northern Trust neemt Nederlander aan voor klantenserviceteam

21/08/2008 10:01

PR Newswire

LONDEN, August 21 /PRNewswire/ --
Northern Trust heeft Martin Korst benoemd tot senior relatiebeheerder voor Nederland: hij is daarmee de meest recente van een aantal nieuwe medewerkers die bekendgemaakt werden ten dienste van het groeiende klantenbestand van Northern Trust in deze regio.

Dhr. Korst zal in zijn nieuwe functie verantwoordelijk zijn voor het beheer van verschillende relaties die Northern Trust in Nederland heeft met asset servicing-klanten. Voor deze functie verlaat hij The Kyte Group in Londen waar hij verantwoordelijk was voor bedrijfsontwikkeling en verkopen. Eerder was hij werkzaam in verschillende functies binnen relatiebeheer en verkopen bij Fortis Bank. Hij beschikt over ruim tien jaar ervaring.

Eric Pouwels, directeur van de vestiging van Northern Trust in Amsterdam, zegt "Het Nederlandse klantenbestand van Northern Trust blijft groeien, zowel door onze relaties met bestaande klanten, als door het winnen van nieuwe klanten. We zijn zeer verheugd Martin in ons groeiende team te mogen verwelkomen. Hij brengt een uitgebreide expertise met zich mee door zijn brede ervaring in de sector en hij zal zeer waardevol blijken bij het voortzetten van onze complexere zaken en het aanboren van nieuwe zakelijke mogelijkheden."

Northern Trust heeft een sterke aanwezigheid in Nederland en heeft sinds de opening van zijn kantoor in Amsterdam in 2006 het klantenserviceteam, dat in deze regio de klanten van Northern Trust ondersteunt, uitgebreid naar 15 medewerkers die zowel in Amsterdam als in Londen gevestigd zijn. De benoeming van Korst is de meest recente van een aantal nieuwe benoemingen in het kantoor in Nederland: Eric Pouwels werd benoemd tot nieuwe directeur samen met Wim van Ooijen die was benoemd tot hoofd klantenservice in april 2008; Christophe de Brabanter en January Jones promoveerden tot
klantenrelatiemanagers in mei 2008 en Maarten Roeleveld werd meest recentelijk benoemd tot beheerder verkoop asset servicing voor Nederland in juli 2008.

Over Northern Trust
Northern Trust Corporation (Nasdaq: NTRS) is een toonaangevende leverancier van beleggingsbeheer, vermogens- en fondsadministratie, fiduciaire en bankoplossingen voor bedrijven, instellingen en vermogende individuen over de hele wereld. Northern Trust is een moedermaatschappij van meerde banken dat in Chicago gevestigd is en beschikt over een groeiend netwerk van 85 kantoren in 18 staten in de VS en heeft internationale kantoren op 15 locaties in Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en het Pacifisch Aziatische gebied. Op 30 juni 2008 had Northern Trust US$ 4,0 triljoen aan vermogen in bewaarneming en US$ 751,4 miljard aan vermogen in investeringsbeheer. Northern Trust werd opgericht in 1889 en heeft een naam opgebouwd als toonaangevend bedrijf dat een uitzonderlijke service en expertise combineert met vernieuwende producten en technologieën. Voor meer informatie bezoekt u http://www.northerntrust.com.

Daar waar de Britse eenheden van Northern Trust gereglementeerde zaken doen, zijn ze in het Verenigd Koninkrijk geautoriseerd en gereglementeerd door de Financial Services Authority.

Northern Trust Global Services is in Nederland gereglementeerd door De Nederlandsche Bank.

Website: http://www.northerntrust.com

EMEA & Pacifisch Aziatisch gebied, Sara Murshed, +44-(0)-20-7982-2249, sm136@ntrs.com, of Camilla Greene, +44-(0)-20-7982-2176, cg81@ntrs.com, of VS & Canada, John O'Connell, +1-312-444-2388, jo45@ntrs.com, allen van Northern Trust






-