Gemeente Enkhuizen

Aquacultuur

Gratis spaarlampen voor minima groot succes

Inwoners van Enkhuizen met een minimum inkomen konden de afgelopen maanden gratis spaarlampen bestellen via de gemeente. Van deze mogelijkheid is massaal gebruik gemaakt. Er zijn door 277 huishoudens meer dan 2200 spaarlampen besteld.

Geld besparend én milieuvriendelijk
De energielasten zijn flink gestegen. Dit treft vooral huishoudens met een kleine beurs. De gemeente Enkhuizen heeft daarom deze huishoudens de mogelijkheid geboden om spaarlampen te bestellen ter waarde van 45. Dat zijn gemiddeld 8 spaarlampen per huishouden. Met het gebruik van spaarlampen wordt fors bespaard op de energierekening. Het voordeel bedraagt gemiddeld 50,- per spaarlamp. Een spaarlamp heeft namelijk een veel langere levensduur dan een gloeilamp omdat deze gemiddeld 8 keer zo lang brandt. Tevens wordt met het gebruik van spaarlampen een steentje bijgedragen aan een beter milieu. Bij de productie van energie komt namelijk broeikasgas vrij. Energiebesparing is dus van essentieel belang bij het bestrijden van het broeikasprobleem.

SlimLicht!
De gratis spaarlampen zijn geleverd door SlimLicht! Dit is een stichting zonder winstoogmerk. Zij heeft als doel zoveel mogelijk gloeilampen in Nederland te vervangen door spaarlampen zodat huishoudens geld besparen op hun energierekening en tegelijkertijd een steentje bijdragen aan een beter milieu. Voor meer informatie over deze actie verwijzen wij u graag naar www.slimlicht.nl Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl