Gemeente Barneveld


Brug Jacob Catsstraat wordt NIET verwijderd

De brug voor fietsers en voetgangers aan de Jacob Catsstraat wordt toch niet verwijderd. De gemeente Barneveld heeft dat, na overleg met het wijkplatform, besloten. De komende weken gaat de gemeente de brug repareren, zodat deze de komende jaren weer meekan.

Eind juli berichtte de gemeente Barneveld, dat de brug aan de Jacob Catsstraat die naar De Meerwaarde leidt uit veiligheidsoverwegingen wordt verwijderd. Dat bericht was te voorbarig.

Waarom wordt de brug toch níet verwijderd?

De brug vormt een belangrijke schakel in de fietsroute waar veel leerlingen gebruik van maken. Omdat het gebouw van De Meerwaarde in de toekomst door het Witsiuscollege wordt gebruikt, zal de brug ook in de komende jaren een rol blijven vervullen, ook al is op dit moment nog niet duidelijk hoe in de toekomst de fietsverkeersstromen er precies gaan uitzien.

Daarnaast is het maar de vraag of het verwijderen van de brug de veiligheid ten goede komt. Na de sloop van de brug zou er maar één uitgang overblijven. In het geval van een onverhoopte calamiteit is het juist verstandig om over twee uitgangen te beschikken.

De gemeente Barneveld heeft in overleg met het wijkplatform besloten om het onderhoud aan de brug de komende jaren uit te blijven voeren. Voor wat betreft de overlast door hangjongeren blijven de gemeente (in het bijzonder de boa's en de jongerenwerkers) en de school hier aandacht aan besteden.