Persberichten stad Utrecht, 10.20 uur

Utrecht, 21-08-2008

Overval

UTRECHT Woensdagmorgen vond bij een winkel aan de Amsterdamsestraatweg een overval plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een medewerkster van een winkel aan de Amsterdamsestraatweg kwam rond 08.25 uur bij haar werk aan. De vrouw wilde naar binnen gaan maar werd bij de achterdeur door een onbekende man onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen gedwongen de deur te openen. Op het moment dat een collega van de vrouw kwam aanlopen staakte de man de overval en vluchtte weg.

Aan de hand van getuigenverklaringen kon de politie een verdachte, 23 jaar uit Utrecht, in de C. van Maasdijkstraat aanhouden. Een tweede verdachte werd aangehouden op de spoorbrug richting de Isotopenweg. Deze man, 33-jaar uit Utrecht, bleek later niets met de overval te maken te hebben. Hij werd in vrijheid gesteld. De 23-jarige verdachte werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Voor het onderzoek werd een deel van het terrein rondom de winkel afgezet met lint. Toen een man tot drie maal toe dit lint negeerde, ontving hij een boete van 150 euro.

Bestuurders onder invloed

UTRECHT Op de Burgemeester Reigerstraat heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Een 22-jarige bestuurder uit Putten kreeg in de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 augustus een stopteken en werd gecontroleerd. Uit de eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 780 ug/l uit. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van elf uur naar huis gestuurd.

UTRECHT In de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 augustus werd een 40-jarige automobilist uit Raamsdonksveer op de Europalaan gecontroleerd. Uit de eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 570 ug/l uit.

Met een rijontzegging van zes uur en een proces-verbaal kon de man weer naar huis.

Twee verdachten aangehouden voor diefstal van een auto

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag twee personen aangehouden omdat ze in het bezit waren van een gestolen auto.

Bij de politie kwam rond 13.25 uur een melding binnen dat er vermoedelijk een gestolen auto ter hoogte van de Vasco Da Gamalaan stond. Ter plaatse zagen agenten een man en vrouw in de auto zitten. Via de meldkamer werd duidelijk dat de auto als gestolen gesignaleerd stond voor de politie Groningen.

De twee inzittenden, een 41-jarige man uit Geldermalsen en een 42-jarige vrouw uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het tweetal is overgedragen aan de politie Groningen.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Godebaldkwartier heeft de politie een man aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd.

Personeel van de winkel had gezien dat de man een aantal spullen mee wilde nemen zonder deze eerst af te rekenen. De 45-jarige man uit Gouda werd in afwachting van de politie vastgehouden. Plotseling werd de verdachte niet goed en zakte in elkaar. Het winkelpersoneel gaf aan de meldkamer door dat de man buiten bewustzijn was geraakt. Ter plaatse waren ambulancemedewerkers al met de man in de weer.

Al snel bleek dat er helemaal niets met hem aan de hand was en dat het een geval van aanstellerij betrof. Hij werd voor verhoor meegenomen door de politie.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op het Eykmanplein vond woensdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Een 22-jarige vrouw uit Zeist kwam met haar auto vanuit de richting van het Eykmanplein en reed in de richting van de Kardinaal de Jongweg. Vlak voor de oversteekplaats met de Kardinaal de Jongweg verloor de vrouw de macht over haar stuur en kwam met haar rechter voorwiel tegen een opstaande rand aan.

Hierdoor schoot de auto over de kop en kwam uiteindelijk weer op zijn wielen terecht. De brandweer heeft de vrouw uit haar auto bevrijd door het dak van de auto af te zagen. Zij werd met nekletsel naar het UMC in Utrecht overgebracht.