Bouwers Nuon Magnum gehuisvest in projecthotel

21/08/2008 11:00

Nuon Mediarelaties

Nuon selecteert aannemerscombinatie Van der Wiel/Van der Valk

Amsterdam, 21 augustus 2008 - Tijdens de bouw van elektriciteitscentrale Nuon Magnum worden de medewerkers van contractors gehuisvest in een nieuw te realiseren tijdelijk onderkomen in de buurt van de Groningse Eemshaven. Na het uitschrijven van een Europese tender voor het realiseren van deze tijdelijke huisvesting is Nuon voornemens de opdracht te gunnen aan Van der Wiel/Van der Valk. Deze aannemerscombinatie heeft een plan ontwikkeld voor de locatie Groot Bronswijk in Wagenborgen, gemeente Delfzijl.

Rien van Haperen, projectdirecteur Nuon Magnum: "Voor de bouw van een elektriciteitscentrale zijn allerlei medewerkers nodig, van monteurs, schilders en lassers tot ploegleiders, stafmedewerkers en specialisten op allerlei gebied. Deze medewerkers worden aangetrokken door de verschillende subcontractors die onder hoofdcontractor Mitsubishi vallen en zijn afkomstig uit heel Europa. Nuon vindt het belangrijk dat deze medewerkers op een passende wijze gehuisvest worden, met oog voor de omgeving."

Het inrichten van een tijdelijk onderkomen dat voldoet aan allerlei eisen op het gebied van veiligheid en welzijn lijkt hiervoor de beste invulling. Zo is in het plan voor het projecthotel rekening gehouden met de realisatie van zowel volledig ingerichte éénpersoons accommodaties, als het realiseren van gemeenschappelijke ruimtes voor recreatie en ontspanning. Ook wordt voorzien in pendeldiensten van en naar de bouwsite, catering en een supermarkt op het terrein.

Door een goede inpassing in de omgeving, kwalitatief hoogwaardige huisvesting en voldoende mogelijkheid voor ontspanning wordt hinder voor omwonenden tot een minimum beperkt. De maximale capaciteit van de tijdelijke huisvesting is 1.200 man. In de komende maanden gaat aannemerscombinatie Van der Wiel/Van der Valk de plannen in detail uitwerken.

De locatie Wagenborgen is een van de drie locaties die door Energy Village voor de tijdelijke huisvesting is geselecteerd. Energy Village is een samenwerkingsverband tussen de provincie Groningen en de gemeenten Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum. De provincie en deze gemeenten hebben het initiatief genomen om ervoor te zorgen dat de vele werknemers die de komende jaren bij de grote bouwprojecten in de Eemsdelta werkzaam zijn adequaat gehuisvest worden.

Over Nuon

Nuon is een ambitieuze energieonderneming die met ruim 10.000 medewerkers meer dan 3 miljoen consumenten en organisaties bedient in Nederland, België en Duitsland. Nuon produceert, transporteert en levert elektriciteit, gas, warmte en koude, en handelt in energie op de belangrijke internationale markten. Ook biedt Nuon aanvullende diensten en technische innovaties aan bedrijven en consumenten. Nuon streeft daarbij naar een betrouwbare, duurzame en betaalbare energievoorziening. Met een omzet van 5,7 miljard euro in 2007 heeft Nuon een vooraanstaande positie in de Nederlandse energiemarkt. De aandelen zijn in handen van lokale en regionale overheden. Nuon heeft met ingang van 1 juli 2008 het bedrijf organisatorisch gesplitst in een netwerkbedrijf en een productie- en leveringsbedrijf. Vanaf die datum functioneren beide ondernemingen operationeel zelfstandig onder een financiële holding en onder een gezamenlijke Raad van Bestuur.





http://www.nuon.com/nl/pers/