Politie Groningen

Donderdag 21 augustus 2008

Provincie Groningen, 21-08-2008

Groningen: politie pakt inbreker dankzij getuige

De politie heeft woensdagavond op het Nijverheidsplein een 37-jarige man uit Groningen aangehouden voor het plegen van een bedrijfsinbraak. De politie werd gewaarschuwd dat er in een adviesbureau in de Schouwstraat was ingebroken. Vermoedelijk was de inbreker via een bovenlichtje aan de achterzijde het pand binnengekomen. Hij is vervolgens door de ruit van de voordeur te forceren het pand verlaten. Een getuige kon de agenten de naam noemen van de verdachte en tevens een looprichting doorgeven. De politie stelde een onderzoek in naar de Stadjer. De verdachte werd even later opgespoord en ingerekend. Hij werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De 37-jarige zal vandaag worden gehoord.

Groningen: alcomobilist aangehouden

De politie heeft woensdagnacht in de Menadostraat een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd gecontroleerd, omdat hij een geslotenverklaring had genegeerd. De agenten roken alcohol bij de bestuurder. Een blaastest wees uit dat de verdachte te veel had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. Ook bleek dat de 34-jarige zonder rijbewijs had gereden. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: getuigen fietsincident gezocht

De politie doet onderzoek naar een incident waarbij een 17-jarige inwoner van Stadskanaal licht gewond is geraakt. Dinsdagavond rond half 10 fietste de jongen over het Europaplein nabij een warenhuis toen hij werd aangesproken door een onbekende jongeman. Deze jongeman eiste de fiets van de Stadskanaalster. Nadat de fietser dit weigerde ontstond een handgemeen. De verdachte zou daarbij omstanders met een mes hebben bedreigd. Een jongen die bij de verdachte was wist hem te overtuigen weg te gaan. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie wil graag spreken met mensen die getuige zijn geweest van het incident. De verdachte zou een ca. 19-jarige, blanke man zijn die een donkere jas droeg. Hij had vermoedelijk een piercing in zijn gezicht. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).

Hoogezand: autos op elkaar na voorsorteren

Bij een verkeersongeval op de Hoofdstraat in Hoogezand zijn woensdagmorgen vier autos beschadigd geraakt. Een 40-jarige automobiliste uit Hoogezand stond voorgesorteerd om vanaf de Hoofdstraat de Beukemalaan in te rijden. Achter de Hoogezandster stopte een 79-jarige man uit Hoogzand op tijd. Een 61-jarige vrouw uit Noordbroek die hierachter reed, merkte te laat op dat het verkeer voor hem stil stond. Hierdoor reed zij tegen de achterkant van de Hoogezandster. Zijn voertuig schoot door. Een 55-jarige bestuurder uit Noordbroek merkte het incident vervolgens niet op en reed tegen de auto van zijn 61-jarige plaatsgenote. Ambulancepersoneel heeft de betrokken gecontroleerd op letsel. Op wat spierpijn na kwamen de bestuurders er goed vanaf. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Veendam: verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op de Lloydsweg en de Skagerrak in Veendam zijn woensdagmorgen 40 autos gecontroleerd. Er werden drie bekeuringen uitgedeeld. Twee boetes vanwege het niet kunnen tonen van de juiste papieren. Eén bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij zijn veiligheidsgordel niet droeg.

Veendam: duo verdacht van haspeldiefstal

Twee inwoners van Veendam (25 en 35 jaar) zijn woensdagavond aangehouden omdat ze een kabelhaspel zouden hebben gestolen. Een getuige zag het duo rondstruinen op het spoor aan de Parallelweg en waarschuwde de politie. Die trof de mannen met de haspel en gereedschap aan. Toen de Veendammers werd gezegd dat ze aangehouden waren, probeerde de 25-jarige er vandoor te gaan. Hij kwam niet ver. Beide verdachten zijn voor verhoor ingesloten.

Zuidbroek: tractorbestuurder rijdt motorrijder omver

Bij een verkeersongeval in Zuidbroek is woensdagmiddag een 21-jarige motorrijder uit Hoogezand gewond geraakt. Een 20-jarige tractorbestuurder uit Zuidbroek kwam van een uitrit het Westeind oprijden en zag daarbij de motorbestuurder over het hoofd. Die kon de tractor niet meer ontwijken en ging onderuit. De Hoogezandster is met nek- en beenklachten naar een ziekenhuis gebracht. Zijn 20-jarige passagier uit Hoogezand kwam er met de schrik vanaf.

Veendam: tweetal aangehouden voor inbraak

De politie heeft woensdagavond twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak. De mannen uit Muntendam (33) en Veendam (34) liepen met goederen door de Boven Westerdiep en stopten deze goederen in een gereedstaande auto. Agenten vertrouwden dit niet en zette het voertuig op de Kleine Vaartlaan langs de kant van de weg. Uit een inspectie aan een pand aan het Boven Westerdiep bleek dat er verse braaksporen waren. Het duo is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Winschoten: dronkeman aangehouden

De politie heeft woensdagnacht in de Langestraat in Winschoten een 50-jarige dronkeman uit Groningen aangehouden. De politie kreeg meldingen dat de Stadjer vervelend was en fietsen omgooide. Agenten spraken de man aan en merkten dat hij onder invloed van alcohol was. Toen de man door ging met zijn vervelende gedrag werd hij meegenomen naar het cellencomplex in Groningen. Daar is hij ter ontnuchtering gebleven. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Bedum, Groningerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 7346, aantal overtredingen: 112, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Woldendorp, A.E. Gorterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 150, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 71 km/uur, maximum toegestane snelheid: 150 km/uur.