Persberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 21-08-2008

Snelheidscontrole

KOCKENGEN Woensdagmiddag 20 augustus heeft de politie tijdens een snelheidscontrole op de Provinciale weg N401 894 voertuigen gecontroleerd waarvan negen de maximum toegestane snelheid van 80 km/u overtraden.

De controle werd gehouden tussen 14.15 en 16.30 uur. De hoogst gemeten gesnelheid bedroeg 103 km/u.

Bestuurder onder invloed

MONTFOORT Woensdagavond heeft de politie omstreeks 23.45 uur een bestuurder op de Heeswijk onder invloed van alcohol aangehouden.

De politie hield een alcoholcontrole en constateerden daarbij dat de bestuurder, een 38-jarige man uit Montfoort, onder invloed van alcohol reed. De man werd aangehouden en voor een blaastest meegenomen naar het politiebureau alwaar de test 585 ug/l uitwees. Het rijbewijs van de man werd hierop ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerij ontmanteld; vijf verdachten aangehouden

MAARSSEN Op dinsdag 19 augustus heeft de politie een hennepkwekerij in een woning ontmanteld.

Naar aanleiding van informatie over de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij in een woning in de wijk Duivenkamp, stelde de politie een nader onderzoek in. Politiemensen troffen op de zolderkamer van de woning een in werking zijnde kwekerij aan met vijftig hennepplanten. Drie vrouwen van 19, 32 en 50 jaar en een 53-jarige man uit Maarssen, zijn aangehouden in verband met het aantreffen van de kwekerij in de woning. Zij werden overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek en verhoor. Kort daarna meldde zich een 21-jarige man uit Maarssen aan het bureau. Hij verklaarde de eigenaar van de kwekerij te zijn en werd eveneens aangehouden. Na onderzoek door de energiemaatschappij bleek dat buiten de meter om elektriciteit werd afgenomen en dat dus sprake was van diefstal van elektriciteit. De energiemaatschappij heeft hiervan aangifte gedaan. De apparatuur van de kwekerij en de planten zijn inbeslaggenomen en in opdracht van de officier van justitie vernietigd. De 21-jarige Maarssenaar, die te boek staat als veelpleger, is in verzekering gesteld. Hij wordt vrijdag 22 augustus voorgeleid bij de rechter-commissaris te Utrecht. De andere vier verdachten zijn na afronding van het verhoor, in vrijheid gesteld.