Bredeschool.nl

Brede school groeit in Assen

donderdag 21 augustus 2008

De gemeente Assen wil volgend jaar in alle wijken een brede school. Voor dit jaar staat een onderzoek gepland naar brede scholen in de wijken Marsdijk, Centrum, Noorderpark en de Lariks.

De brede school is geen nieuw verschijnsel in Assen. Als sinds 2001 timmert Assen aan de weg in de wijken Assen-Oost, Baggelhuizen, Kloosterveen, Peelo en Pittelo. Speerpunt bij de opzet van iedere brede school is samenwerking. In Assen spelen basisschool, peuterspeelzaal, consultatiebureau, crèche, maatschappelijk werk, bibliotheek en sportorganisaties gezamenlijk in op de wensen en behoeften die er leven in de wijk. Volgende stap is het betrekken van wijkorganisaties bij de brede school. Naast kennismaking met cultuur en sport, is er ook aandacht voor zorg. Door de Centra voor Jeugd en Gezin aan brede scholen te koppelen wil de gemeente jeugdzorg zo veel mogelijk bundelen.

Met de komst van de brede school wil de gemeente Assen de omstandigheden waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen verbeteren. Een goede overgang naar de verschillende fasen van het onderwijs speelt daarin een grote rol. Omdat het brede schoolconcept ook interessant kan zijn voor het voorgezet onderwijs start de gemeente Assen een haalbaarheidsonderzoek.

Meer informatie over de plannen van de gemeente Assen vindt u hier. Brede School Assen heeft ook een eigen website, www.bredeschoolassen.nl