Persberichten Eemland noord, 11.10 uur

Utrecht, 21-08-2008

Alcoholcontrole

EEMNES Op de Meentweg en de Verlengde Laarderweg heeft de politie donderdagmorgen 21 augustus twee beginnende bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed bij een alcoholcontrole. Ook een ervaren automobilist werd aangehouden.

Omstreeks 00.20 uur onderwierpen agenten een 35-jarige man uit Laren op de Laarderweg aan een blaastest. De automobilist had te veel gedronken en moest ademanalyse ondergaan. Hij blies 325 ug/l en kreeg proces-verbaal. Om 01.30 uur liep een 21-jarige vrouw uit Eemnes op de Meentweg tegen de lamp. Ze blies 380 ug/l bij de ademanalyse. Een 22-jarige beginnend bestuurder uit Blaricum werd op dezelfde weg aangehouden omstreeks 03.05 uur. Hij had ook te veel gedronken en werd aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de automobilist 400 ug/l in zijn lichaam had. Omdat hij beginnend bestuurder is, is het rijbewijs van de man ingevorderd (vanaf 350 ug/l). Tegen hem is tevens proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

BAARN Donderdag 21 augustus omstreeks 02.45 uur is een 50-jarige vrouw uit Hilversum aangehouden voor rijden onder invloed. De automobiliste werd gecontroleerd op de Dr. Albert Schweitzerweg, had te veel gedronken en werd aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat ze 765 ug/l in haar lichaam had. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en tegen haar is tevens proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

SOEST Donderdag 21 augustus omstreeks 00.25 uur is een 42-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden voor rijden onder invloed. De automobilist werd gecontroleerd op de Birkstraat, had te veel gedronken en werd aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 285 ug/l in zijn lichaam had. De man kreeg een rijverbod van een uur en proces-verbaal.

Verkeerscontrole

SOEST De politie heeft woensdag 20 augustus op drie locaties controles gehouden. Op de Vrijheidsweg controleerden agenten van 10.20 tot 11.30 uur en bekeurden ze vijf snelheidsovertreders en twee personen die geen gordel droegen. Op de Soesterbergsestraat ter hoogte van de Beaufortlaan werd gecontroleerd van 11.45 uur tot 12.40 uur. Twee automobilisten reden te snel en twee reden tegen het verkeer in. Ze kregen een bekeuring. Op de Birkstraat werden van 14.25 tot 15.00 uur geen overtreders geconstateerd.