Persberichten Heuvelrug, 11.10 uur

Utrecht, 21-08-2008

Aangifte mishandeling

VEENENDAAL Een 16-jarige jongen heeft aangifte gedaan van een mishandeling op de op 15 augustus op de Scheepjeshof. De politie onderzoekt de zaak.

Vrijdag 15 augustus tussen 18.00 en 18.15 uur was de 16-jarige jongen in een winkel aan de Hoofdstraat. Naast de winkel stonden drie jongens die indringend naar de 16-jarige jongen keken. Er ontstond een discussie, maar de jongen liep weg richting de Scheepjeshof. Plotseling kwamen twee jongens op de zwarte Yamaha Aerox scooter voorbij rijden. Dat waren waarschijnlijk bekenden van de drie jongens die op de Hoofdstraat naast de winkel stonden. Ze riepen wat naar de 17-jarige jongen, hielden hem tegen, spraken hem aan en sloegen hem uiteindelijk hard zijn gezicht. Meerdere mensen zijn hiervan getuige geweest. Eén man kwam de jongen te hulp en stuurde het tweetal op de scooter weg. Getuigen van de mishandeling wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug, op tel: 0900-8844.

Vuurtje stoken

VEENENDAAL Vijf jongens uit Veenendaal, van 7 tot 11 jaar oud, zijn betrapt toen ze onder een speeltoestel aan het Zuiderkruis een vuurtje hadden gestookt. Toezichthouders betrapten de jongens omstreeks 11.00 uur en schakelden de politie in. Twee agenten hebben de jongens de papieren die ze in brand hadden gestoken, laten opruimen en hebben ze vermanend toegesproken. De jongens hadden het vuurtje zelf gedoofd toen ze schrokken van het effect van hun spielerei.