Politie Haaglanden

persberichten 21 augustus

haaglanden, 21-08-2008

Dat verdient een bloemetje
Den Haag Surveillerende agenten zagen maandag 18 augustus rond 22.30 uur dat ter hoogte van snackbar de Vrijheid gelegen boven de Utrechtsebaan vier mannen een 20-jarige Hagenaar vasthielden. Als snel bleek waarom. Het viertal was in actie gekomen, nadat zij een taxichauffeur zagen, die met een getuige achter enkele straatrovers aanzat. Zij handelden direct en wisten één van de twee straatrovers te achterhalen. De aangehouden verdachte, had samen met een vrouwelijke medeverdachte, een 21-jarige vrouw uit Leidschendam berooft van haar tas op de Bezuidenhoutseweg. De vrouwelijke medeverdachte wist aanvankelijk te ontkomen. Zij meldde zich dinsdag 19 augustus alsnog aan het bureau, waarbij ook zij werd aangehouden. Tegen beide verdachten werd proces-verbaal opgemaakt. Bureachef Henk van der Meer van Bureau Overbosch heeft donderdagochtend 21 augustus de alerte en daadkrachtige getuigen in de bloemen gezet. Veiligheid is een zaak van ons allen die juist de burger raakt en met die optredende burger is Politie Haaglanden meer dan tevreden. Aldus van der Meer. De bloemen werden dankbaar in ontvangst genomen.

Te langzaam
Den Haag Een 60-jarige Hagenaar viel donderdagmorgen 21 augustus op doordat hij met lage snelheid over de De Genestetlaan reed. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 00.45 uur rijden en besloten hem te controleren. Omdat hij teveel gedronken had werd hij aangehoude. Aan het bureau blies de man 775 ugl. Agenten vorderde het rijbewijs van de man in en hij kreeg een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Poging babbeltruc
Den Haag/Loosduinen Een alerte bewoonster van de Walnootstraat heeft woensdagmiddag 20 augustus vermoedelijk een babbeltruc voorkomen. Omstreeks 11.45 uur belden twee onbekende vrouwen aan bij de Haagse en vertelden dat zij voor de bovenbuurvrouw kwamen. Omdat deze niet thuis was, wilden zij een briefje voor haar schrijven. Zij vroegen aan de vrouw een pen en papier. Zij deed vervolgens de deur dicht om de gevraagde spullen te pakken in haar woning. De twee schreven vervolgens het huisnummer van de vrouw op en gingen weg. De Haagse zag vervolgens dat de twee verderop weer aanbelden, maar toen zij in de gaten kregen dat de vrouw hen nakeek, liepen zij de hoek om. De vrouwen hadden een blank tot licht getinte huidskleur en waren ongeveer 25 jaar oud.
Politie Haaglanden waarschuwt met nadruk voor deze vorm van oplichting. Oplichters bellen met de meest uiteenlopende verhalen aan bij argeloze burgers. Weer daarom alert als er iemand voor uw deur staat die u niet kent. Loop nooit bij de deur weg om iets te pakken, zonder de deur achter u dicht te doen. Wanneer iemand zegt dat hij of zij namens een bepaalde instantie komt, vraag dan om een legitimatie of bel desbetreffende instantie om het verhaal te verifiëren. Heeft u bezoek gehad van iemand die u niet vertrouwt of bent u onverhoopt toch slachtoffer geworden van een babbeltruc? Neemt u dan contact op met de politie via nummer 0900-8844.

Drugshandel
Den Haag De politie hield twee mannen (21 jaar en 34 jaar) aan omdat zij verdacht worden van het verkopen en aankopen van verdovende middelen op de Zwedenburg omstreeks 16.00 uur. Een 21-jarige bestuurder van een groene auto gaf iets via het portierraam aan de bijrijderzijde aan een andere man die kwam aanlopen, en reed vervolgens verder. Deze man vertelde aan de agenten dat hij regelmatig verdovende middelen bij de bestuurder van de groene auto kocht. De man heeft de drugs af moeten staan en kreeg een proces verbaal. De dealer is even later in de wijk aangehouden, waarbij zijn auto is doorzocht. In totaal worden 24 bolletjes drugs aangetroffen, peperspray en een bedrag aan geld. Dit alles is in beslag genomen en de man is meegenomen voor nader verhoor naar het politiebureau.

Gestolen auto teruggevonden in het water
Den Haag/Loosduinen Een auto die in de nacht van dinsdag op woensdag werd gestolen vanaf de Noorderbrink, werd woensdagmiddag omstreeks 13.17 uur aangetroffen in het water aan de Madesteinweg. De brandweer takelde de wagen op het droge waarna het voertuig in beslag genomen werd voor sporenonderzoek. De politie onderzoekt de zaak.

Brandstichters
Leidschendam Vijf jongemannen verstopten zich donderdag 21 augustus om 05.05 uur voor de politie nadat zij in de buurt van een brand aan de Sportparkweg waren gezien. Agenten spoorden het vijftal (18 en 19 jaar uit Leidschendam en Zoetermeer) op in de struiken en hielden hen aan voor brandstichting. De brand werd ontdekt door een motorrijder van de politie er brandde een flinke stapel hout tegen een boom. De brandweer bluste de brand. Het vijftal wordt verhoord.

Geluidsoverlast
Wassenaar Agenten namen woensdag 20 augustus om 19.50 uur een 57-jarige man uit Wassenaar mee naar het bureau en namen zijn geluidsinstallatie in beslag. De man had eerder op de dag al bezoek gehad van agenten naar aanleiding van aanhoudende geluidsoverlast die hij in een flatgebouw aan de Van Duivenvoordelaan veroorzaakte. Verschillende buren klaagden over harde bastonen die door het pand heen gingen. De man had de speakers van zijn geluidsinstallatie tegen de muur aangezet en verklaarde zo zijn gram te willen halen ten opzichte van andere buren waar hij claimde overlast van te krijgen.

Gezinsscooter
Schipluiden Medewerkers van de provincie Zuid-Holland zagen woensdag 20 augustus een wel heel merkwaardige scooter rijden op de Zouteveenseweg en waarschuwden de politie. Vier personen (23-28 jaar uit Schiedam en Schipluiden) zaten op een verlengde scooter. De scooter was doormidden gezaagd en er was een stuk tussengelast. Daardoor was er ruimte een tweede zadel te monteren. De scooter was ook niet voorzien van een kentekenplaat. Agenten namen de scooter in beslag.

Verdachte bedreiging aangehouden
Delft De politie hield woensdag 20 augustus om 12.00 uur een echtpaar (21 en 30 jaar) uit Delft aan die een medewerker van een kinderdagverblijf aan de Herculesweg bedreigde. Aanleiding tot de ruzie is onenigheid over de betaling van bijdrage voor de opvang van het kindje van het echtpaar. De ruzie liep danig op dat de politie erbij werd geroepen. Agenten hielden het tweetal aan. Zij kregen aan het bureau een proces-verbaal wegens bedreiging en moeten een boete betalen van 450 euro.

Man bedreigt omstanders met keukenmes
Delft Een 35-jarige Delftenaar bedreigde woensdag 20 augustus om 14.45 uur enkele omstanders nabij de Nieuwe Langendijk met een mes. Agenten zagen de man lopen en hielden hem direct aan. De man die enigszins verward overkwam verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. De politie onderzoekt de zaak.

Man aangehouden na huiselijk geweld
Delft De politie hield woensdag 20 augustus om 19.00 uur een 48-jarige Delftenaar aan op verdenking van huiselijk geweld. De man mishandelde zijn partner dusdanig dat zij in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Zijn vrouw deed aangifte bij de politie. De politie heeft de man in zijn woning aangehouden en in verzekering gesteld. Het politiekorps Haaglanden werkt met partners samen om huiselijk geweld aan te pakken en het probleem inzichtelijk te maken. De partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie en hulpverleningsinstanties zoals 'De Waag'. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Verdachte na aanrijding aangehouden
Delft Een 40-jarige automobilist uit Delft veroorzaakte donderdagochtend 21 augustus om 02.00 uur een aanrijding op de Oude Delft. De man reed een geparkeerde auto aan en reed hierna door. Aangezien getuigen het kenteken noteerden konden agenten de man in zijn woning aanhouden. Hij ontkende zijn betrokkenheid. De politie onderzoekt wie de auto heeft bestuurd.

Auto te water
Delft Onbekenden duwden donderdagochtend 21 augustus om 02.50 uur een geparkeerde auto in het water van de Koornmarkt. Voorbijgangers belden de politie die constateerden dat de auto leeg was. De eigenaresse deed aangifte. De politie zoekt getuigen die informatie hebben over deze zinloze daad. Heeft u informatie? Belt u dan met de recherche van Bureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Veertien bonnen bij verkeerscontrole
Pijnacker Bij een verkeerscontrole aan de Westlaan en de Laan der Zeven Linden schreef de politie woensdag 20 augustus tussen 15.00 en 19.00 veertien bekeuringen uit aan automobilisten die de papieren niet in orde hadden. Veel automobilisten hadden geen rijbewijs en kentekenbewijs bij zich of droegen niet de verplichte autogordel. Een bestuurder kreeg een bekeuring van 150 euro omdat hij mobiel belde.

Tractor in de knel
Zoetermeer Een 32-jarige automobilist uit Zoetermeer veroorzaakte woensdag 20 augustus om 16.40 uur een aanrijding op de Voorweg. De man verliet een uitrit en zag daarbij een van rechts komende tractor over het hoofd. De bestuurder (55 jaar) kon een aanrijding niet meer voorkomen en belandde met zijn tractor tegen een paal en kon ternauwernood voorkomen dat hij met zijn tractor te water ging. Niemand raakte gewond. De tractor raakte zwaar beschadigd.

Dure controle
Zoetermeer Een reguliere verkeerscontrole van een 23-jarige automobilist uit Zoetermeer aan de Broekwegkade kende voor de man een vervelende afloop. Agenten constateerden woensdag 20 augustus om 16.30 uur dat de 23-jarige nog ruim 1500 euro aan boetes had openstaan. Hij moest mee naar het bureau en kon direct alsnog zijn schuld voldoen.

Drugsdealer aangehouden
Zoetermeer De politie hield woensdag 20 augustus om 12.00 uur een 24-jarige Zoetermeerder aan. Agenten betrapten de man toen hij op de Voorweg drugs trachtte te verkopen. De man had diverse zakjes weed en een hoeveelheid Xtc-pillen op zak. Hij kon direct mee naar het bureau en werd ingesloten voor nader verhoor.

Diefstal met geweld
Zoetermeer De politie moest er woensdag 20 augustus om 17.00 uur aan te pas komen om de beveiliging van een winkel aan de Luxemburglaan te ondersteunen. Enkele personen werden betrapt op winkeldiefstal en daarover aangesproken. De verdachten verzetten zich tegen hun aanhouding. De politie wist uiteindelijk drie verdachten (16, 25 en 35 jaar) aan te houden. Een beveiliger was meerdere malen geslagen door een van de verdachten. De politie onderzoekt de betrokkenheid van het drietal.

Politie zoekt getuigen overval op supermarkt
Zoetermeer De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een supermarkt aan de Petuniatuin. Donderdagochtend 21 augustus kort voor 07.00 uur werden medewerkers van de supermarkt overvallen door een man. Onder bedreiging van een wapen werd een geldbedrag buitgemaakt waarna de overvallers in onbekende richting vluchtten. Van de daders ontbreekt tot op dit moment ieder spoor. Heeft u informatie die de politie kan helpen deze overval op te lossen? Belt u dan met de recherche van Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.