Gemeente Waalwijk Start BPT Sweelinckstraat en omgeving

In navolging van reeds bestaande Buurt Preventie Teams in Zanddonk heeft een groep enthousiaste buurtbewoners, in nauw overleg met diverse Waalwijkse instanties en de politie, het initiatief genomen tot de oprichting van een nieuw Buurt Preventie Team (BPT) voor de Sweelinckstraat en omgeving. Het betreft het gebied begrensd door de Reigerbosweg, Mozartlaan, Beethovenlaan en noordzijde van het Willaertpark.
Met de voorgenomen start van dit BPT, waarvan de officiële naam nog moet worden vastgesteld, ontstaat de unieke situatie dat de volledige woonwijk Zanddonk van buurtpreventie is voorzien met daaraan toegevoegd het bedrijventerrein Zanddonk (Keurmerk Veilig Ondernemen).

Wethouder Heuverling geeft zaterdag 23 augustus om 14.00 uur in de Sweelickstraat het startsein voor het BPT Sweelinckstraat en omgeving. Het BPT wil zich met andere buurtbewoners inzetten voor een veilige- en leefbare buurt met als doel minder inbraken, minder vernielingen en minder criminaliteit. Voorts ziet het BPT als haar taak de buurtbewoners te informeren, motiveren en activeren.

Een Buurt Preventie Team heeft coördinatoren en straatvertegenwoordigers.
De straatvertegenwoordigers fungeren als doorgeefluik naar de diverse coördinatoren. Bewoners krijgen hiervoor meldingsformulieren. De coördinatoren voeren het regelmatige algemene overleg met de straatvertegenwoordigers en lichten, indien nodig, de buurtbewoners in. De coördinatoren van het BPT onderhouden ook contacten met gemeente, wijkpolitie, Casade en de Twern/Mozaiek. Daarnaast is er ook afstemming met de overige coördinatoren en vertegenwoordigers van andere BPTs in Waalwijk.
Het Buurt Preventie Team in oprichting heeft voorlopig de naam Sweelinckstraat en omgeving gekregen. Bewoners kunnen zelf suggesties aandragen voor een naam. Het BPT kent een prijs toe aan de meest creatieve naam.

Publicatie datum 14-08-2008