Gemeente Zevenaar


Week 34

OUD PAPIER
In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u s.v.p. plastic folies verwijderen? Papier van bedrijven wordt niet meegenomen. Kijk hier voor het ophaalschema.

Vrijwilligers gezocht voor de opleiding tot Recreatiesportleider - A

BOS-Impuls Zevenaar en wijkcoördinatie van de gemeente Zevenaar gaan samenwerken!

Wie interesse heeft om de opleiding tot Recreatiesportleider te volgen, kan zich vanaf nu aanmelden bij Susanne van Rooijen van de Buurt Onderwijs Sport (BOS)-Impuls gemeente Zevenaar. Op een nog nader te bepalen datum wordt u na aanmelding uitgenodigd voor een informatieavond. Er wordt die avond uitleg gegeven over de opleiding. De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door de BOS-Impuls en wijkcoördinatie van de gemeente Zevenaar.

Door de grote belangstelling voor sport en spel in de wijk is er vraag naar mensen, die op verantwoorde wijze leiding kunnen geven aan (recreatieve) sporters. Het organiseren van sport- en spelactiviteiten en het leiding geven daaraan kan niet worden gedaan zonder enthousiaste vrijwilligers uit de wijk.

Alle vaardigheden die nodig zijn voor een goede recreatiesportleider, worden geleerd tijdens de opleiding tot Recreatiesportleider-A (RSL-A). In deze opleiding, officieel erkend door het Ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport), wordt onder andere aandacht besteed aan: Organisatievormen, spelactiviteiten, ontwikkelen van sportdagen en technisch goed lesgeven. Verder komen het voorkomen en behandelen van blessures aan bod. Dit geeft de mogelijkheid om het eigen kennisgebied te verbreden en een goede sportleider te worden.

De opleiding duurt 80 uur, verspreid over een periode van ca. 8 maanden. Meestal wordt de cursus via wekelijkse lessen gegeven. Tijdens de opleiding zijn er 1 of 2 weekendbijeenkomsten. De kosten van de opleiding zijn 350,-- per deelnemer. Voor diegenen die bereid zijn na de cursus nog minstens een jaar actief te zijn als vrijwilliger bij sportactiviteiten voor de gemeente Zevenaar krijgen korting op de deelnemersbijdrage en betalen slechts 50,--. Bij het eventueel afbreken van de cursus bent u het gehele cursusgeld van 350,-- verschuldigd. Het cursusgeld dient u te betalen op de eerste cursusavond.

Onderdeel van de cursus is een verplichte stage. Dat betekent 25 uur kennis maken met de verschillende werkvelden van de recreatiesport en ervaring opdoen met het daadwerkelijk leiding geven aan activiteiten tijdens de cursusperiode.

De opleiding wordt afgesloten met een examen. Voor wie consequent heeft meegedaan zal dit geen zware opgave zijn. Het met succes afronden van het examen geeft wel de kwaliteit aan, die is bereikt. Een officieel, door het ministerie van VWS, erkend diploma is de beloning.

Indien u belangstelling hebt, kunt u zich opgeven voor de informatieavond bij, Susanne van Rooijen, tel: 0316-59 51 22 / 06-10 78 99 27 of per mail: s.vanrooijen@zevenaar.nl . Opgeven voor de informatieavond kan tot en met september 2008. Bij voldoende aanmeldingen zal de RSL- A cursus starten rond oktober 2008

Voor vragen en/of informatie kunt u contact opnemen met BOS-Impuls Zevenaar,

Susanne van Rooijen, 0316 59 51 22 / 06 10 78 99 27, of mail: s.vanrooijen@zevenaar.nl