Gemeente Haren

Plannen voor Stationsgebied

Informatiebijeenkomsten

21/08/2008

De gemeente Haren wil graag het Stationsgebied aanpakken. Daarvoor zijn meerdere redenen. Zo wil de gemeenteraad al langere tijd dat in de buurt van het station een fiets- voetgangerstunnel wordt gerealiseerd en daarnaast kan ook in de omgeving van het station het nodige worden verbeterd. In de komende week zal het college haar eerste gedachten over de wijze waarop dit gebied zou kunnen worden aangepakt aan de direct omwonenden presenteren.

Van echte bouwplannen is nog geen sprake, zelfs niet van een stedenbouwkundig plan. Wel heeft het college haar gedachten laten gaan over een aantal verschillende mogelijkheden waarop het gebied rondom het station zou kunnen worden aangepakt. Voordat de gemeenteraad echter een keuze gaat maken, zal het college eerst de plannen aan omwonenden voorleggen. Daarbij zullen een aantal verschillende scenario's worden gepresenteerd.

Omdat er sprake is van een grote groep omwonenden zijn vier bijeenkomsten gepland. De avonden zullen plaats vinden op 26 en 27 augustus in buurthuis de Mellenshorst, waarbij beide avonden voor zowel 18:30 uur als 20:45 uur een groep is uitgenodigd.

Enige tijd na de presentatie aan omwonenden zal een nieuwsbrief worden verspreid waarin niet alleen de plannen zullen worden toegelicht, maar waarin ook de mening van de diverse betrokkenen zal zijn verwerkt.

Op 23 september zal vervolgens de gemeenteraad in een rondetafelgesprek samen met omwonenden de scenario's bespreken. Op 29 september nemen zij dan uiteindelijk een besluit over hoe de plannen moeten worden uitgewerkt.