Gemeente Zijpe


2008-08-21 De openbare ruimte is geen stalling
.

In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staan een hoeveelheid regels opgenomen in het kader van openbare orde en veiligheid in de gemeente Zijpe. Dit kan gaan om het houden van evenementen, opening- en sluitingstijden van winkels en horeca, parkeren, loslopend vee, maken van open vuur etc.. Er zijn ook regels opgenomen over het plaatsen van voer- en vaartuigen. Verder worden regels gesteld over het gebruik van gemeentegrond.

Regelmatig moeten wij constateren dat op stukken gemeentegrond of op de openbare weg, voer- of vaartuigen worden geplaatst die daar niet thuishoren.
In de APV is hierover een verbod opgenomen. Ook is er een verbod opgenomen dat voer- en vaartuigen niet mogen worden geplaatst in parken, plantsoenen, groenstroken e.d.. Het gaat dan bijvoorbeeld om tractors, vaartuigen, woonwagens, kampeerwagens, caravans, campers, magazijnwagens, aanhangwagens, keetwagens of andere van dergelijke vaar- of voertuigen. Het gaat dan hoofdzakelijk om voertuigen die voor recreatiedoeleinden zijn bedoeld. Voer- en vaartuigen mogen ook niet drie achtereenvolgende dagen op de weg worden geplaatst. Daarnaast mogen vaar- en voertuigen niet op plekken worden geplaatst die naar het oordeel van het college van burgemeester en wethouders het uiterlijk/aanzien van de gemeente schaden.

Mochten zich bijzondere situaties voordoen (denk aan het organiseren van een evenement of de komst van een circus of kermis) kan de gemeente een vergunning op verzoek afgeven waardoor de verboden tijdelijk worden opgeheven.

Nu zien wij met name in Petten-west dat er op diverse plekken langdurig voer- en vaartuigen op de openbare weg dan wel in het openbaar groen zijn geplaatst. Dit vinden wij als college van burgemeester en wethouders niet acceptabel. Onsze algemeen verzoek is dat een ieder, en dat geldt uiteraard voor de gehele gemeente, die een voer- en vaartuig op een plaats heeft neergezet waar dit niet is toegestaan deze te verwijderen.

containers bieden uitkomst in petten.
Om de mogelijkheid te bieden dergelijke voer- en/of vaartuigen te stallen, hebben wij overleg gevoerd met de firma Leeuwenkamp. Op het terrein van de firma Leeuwenkamp aan de Zuiderhazedwarsdijk (zuidkant) kunnen containers worden geplaatst die u kunt huren om bijvoorbeeld tractors, boten etc. op te bergen.
Indien u hiervoor belangstelling heeft kunt u contact opnemen met de heer H. Leeuwenkamp via zijn e-mail adres petten@euronet.nl

Foto bij artikel containers Petten tractoren.JPG foto bij artikel containers Petten bootje.jpg